Rurki drożdżowe

m7
Rurki drożdżowe

0

0 / 0

Pyszne rurki , nadaje sie do nich różne nadzienie.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

2 szt. żółtko jaja kurzego

3 łyżka cukier

60 dek. mąka pszenna tortowa

8 dek. drożdże

25 dek. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobić ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.

2

Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

3

Można posypać wedle uznania; sezamem, makiem, kruszonką itp

4

Nadzienia również wedle uznania, mięsne, warzywne czy słodkie kremy i owoce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły