Rum własnej roboty

m7
Rum własnej roboty

0

1.8 / 18

Rum swojej włąsnej roboty niezastąpiony jako dodatek do wielu deserów

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

10 esencja waniliowa

50 esencja rumowa

10 esencja ananasowa

1 szkl. woda

1 szkl. spirytus

20 dag. cukier

Przygotowanie


1

Do rondla wsypać cukier i podgrzewać aż zacznie wrzeć i zarumieni się na złoty kolor, dodać wodę, ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować powoli aż cukier się rozpuści. Schłodzić. W słoju wymieszać wszystkie składniki ?rumu? i odstawić na 30 dni.

2

Po tym okresie alkohol przefiltrować i przelać do butelki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

291

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły