Ruloniki z szynki w galarecie

m7
Ruloniki z szynki w galarecie

Średnia 2 / 1

Oceń!

Taka przystawka zachwyci każdego;)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

150 g chrzan krakus

150 g majonez

100 g kukurydza konserwowa

100 g papryka czerwona konserwowa

100 g śliwki suszone

10 szt. jaja kurze całe

1 szt. żelatyna

20 szt. szynka konserwowa

Przygotowanie


Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.

Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.

Rulony układamy na półmisku.

Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.

Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.

Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1142

kcal

Białka

183

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły