Ruloniki z szynki w galarecie

m7

Taka przystawka zachwyci każdego;)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1142
kcal
Białka
183
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2 / 1
Taka przystawka zachwyci każdego;)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
150 g chrzan krakus
150 g majonez
100 g kukurydza konserwowa
100 g papryka czerwona konserwowa
100 g śliwki suszone
10 szt. jaja kurze całe
1 szt. żelatyna
20 szt. szynka konserwowa
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.
Rulony układamy na półmisku.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.
Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.
Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1142
kcal
Białka
183
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.