Ruloniki z szynki w galarecie

m7
Ruloniki z szynki w galarecie

0

2 / 1

Taka przystawka zachwyci każdego;)

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

150 g chrzan krakus

150 g majonez

100 g kukurydza konserwowa

100 g papryka czerwona konserwowa

100 g śliwki suszone

10 szt. jaja kurze całe

1 szt. żelatyna

20 szt. szynka konserwowa

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.

2

Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.

3

Rulony układamy na półmisku.

4

Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.

5

Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.

6

Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły