Ruloniki z szynki w galarecie
m7
Taka przystawka zachwyci każdego;)
0
2 / 1
Taka przystawka zachwyci każdego;)
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
150 g chrzan krakus
150 g majonez
100 g kukurydza konserwowa
100 g papryka czerwona konserwowa
100 g śliwki suszone
10 szt. jaja kurze całe
1 szt. żelatyna
20 szt. szynka konserwowa
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie do pokrojonych jajek dodajemy trochę majonezu, chrzanu, soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy.
Następnie na każdy plasterek szynki nakładamy porcję farszu jajecznego, zwijamy w rulonik.
Rulony układamy na półmisku.
Żelatynę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Gdy zacznie tężeć, ostrożnie zalewamy nią ruloniki z szynki.
Całość dekorujemy kukurydzą, papryką czerwoną, śliwkami suszonymi.
Całość wstawiamy do lodówki, aby galareta dobrze zastygła.