Ruloniki z płatów lazanii z dynią, szynką i rukolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Ruloniki z płatów lazanii z dynią, szynką i rukolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974512954.jpeg&w=3840&q=75)
Lazania inaczej!
0
0 / 0
Lazania inaczej!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. rukola
4 szt. ząbek czosnku
6 szt. makaron lazania lubella
4 łyżka ser żółty
4 łyżka oliwa
1 łyżka masło
50 dag. dynia
10 dag. serek kremowy
5 dag. plastry szynki
Przygotowanie
1
Ugotowane płaty lazanii wyjmujemy na pergamin i studzimy.
2
Dynię pokroić w kostkę, dodać czosnek i oliwę.
3
Dynię, rukolę, serek i szynkę mieszamy razem, doprawiamy sola i pieprzem.
4
Szynkę i rukolę pokroić w cienkie paseczki.
5
Lazanie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
6
Farszem zawijamy w płaty lazanii, na wierzch kładziemy wiórki masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w temp 180 stopni.