0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
Rukola
4 Sztuki
ząbek czosnku
6 Sztuk
ingridient
makaron lazania Lubella
4 Łyżki
ser żółty
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
Dynia
10 Dekagramów
Serek kremowy
5 Dekagramów
Plastry szynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane płaty lazanii wyjmujemy na pergamin i studzimy.
  2. Dynię pokroić w kostkę, dodać czosnek i oliwę.
  3. Dynię, rukolę, serek i szynkę mieszamy razem, doprawiamy sola i pieprzem.
  4. Szynkę i rukolę pokroić w cienkie paseczki.
  5. Lazanie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  6. Farszem zawijamy w płaty lazanii, na wierzch kładziemy wiórki masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w temp 180 stopni.

Opis

Lazania inaczej!

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gulasz z dynią – passata classica

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!