0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
Rukola
4 Sztuki
ząbek czosnku
6 Sztuk
ingridient
makaron lazania Lubella
4 Łyżki
ser żółty
4 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
masło
50 Dekagramów
Dynia
10 Dekagramów
Serek kremowy
5 Dekagramów
Plastry szynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotowane płaty lazanii wyjmujemy na pergamin i studzimy.
  2. Dynię pokroić w kostkę, dodać czosnek i oliwę.
  3. Dynię, rukolę, serek i szynkę mieszamy razem, doprawiamy sola i pieprzem.
  4. Szynkę i rukolę pokroić w cienkie paseczki.
  5. Lazanie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  6. Farszem zawijamy w płaty lazanii, na wierzch kładziemy wiórki masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w temp 180 stopni.

Opis

Lazania inaczej!

Podobne przepisy

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Gulasz z dynią – passata classica

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Lasagne z mięsem z kurczaka i szpinakiem

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Pulpety w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pulpety w sosie pomidorowym

Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Pizza z rucolą i szynką prosciutto cotto

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!