Ruloniki z płatów lazanii z dynią, szynką i rukolą

mariola85
Ruloniki z płatów lazanii z dynią, szynką i rukolą

0

0 / 0

Lazania inaczej!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szkl. rukola

4 szt. ząbek czosnku

6 szt. makaron lazania lubella

4 łyżka ser żółty

4 łyżka oliwa

1 łyżka masło

50 dek. dynia

10 dek. serek kremowy

5 dek. plastry szynki

Przygotowanie


1

Ugotowane płaty lazanii wyjmujemy na pergamin i studzimy.

2

Dynię pokroić w kostkę, dodać czosnek i oliwę.

3

Dynię, rukolę, serek i szynkę mieszamy razem, doprawiamy sola i pieprzem.

4

Szynkę i rukolę pokroić w cienkie paseczki.

5

Lazanie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

6

Farszem zawijamy w płaty lazanii, na wierzch kładziemy wiórki masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w temp 180 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły