Ruloniki z płatów lazanii z dynią, szynką i rukolą

mariola85

Lazania inaczej!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1722
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
106
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lazania inaczej!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. rukola
4 szt. ząbek czosnku
6 szt. makaron lazania lubella
4 łyżka ser żółty
4 łyżka oliwa
1 łyżka masło
50 dag. dynia
10 dag. serek kremowy
5 dag. plastry szynki
Przygotowanie
Ugotowane płaty lazanii wyjmujemy na pergamin i studzimy.
Dynię pokroić w kostkę, dodać czosnek i oliwę.
Dynię, rukolę, serek i szynkę mieszamy razem, doprawiamy sola i pieprzem.
Szynkę i rukolę pokroić w cienkie paseczki.
Lazanie ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Farszem zawijamy w płaty lazanii, na wierzch kładziemy wiórki masła i posypujemy serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w temp 180 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1722
kcal
Białka
55
gram
Węglowodany
131
gram
Tłuszcze
106
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.