Ruloniki z oberżyny i sera

m7

Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
717
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. świeże oregano
300 g oberżyny
1 szt. czosnek
4 szt. pomidor
20 dag. ser mozzarella
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Oberżyne umyć i pokroic wzdłuż na cieniutkie plasterki. Wrzucić je na patelnię z 8 łyżkami oliwy i smażyć z każdej strony ok 2 minuty. Zdjąć z patelni i ułożyć je na ręczniku kuchennym żeby odsączyć nadmiar oliwy. Resztę oliwy wlać do miseczki i dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekane oregano,sól, pieprz, wymieszać. Na plasterki oberżyny układać mozzarellę, plasterek pomidora (pomidor wypestkować) i posmarować oliwą z ziołami, zwinąć w rulonik przebić wykałaczką i posypać tartym żółtym serem.
Zapiekać w piekarniku aż do roztopienia się sera.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
717
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
60
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.