Ruloniki z oberżyny i sera

m7
Ruloniki z oberżyny i sera

0

0 / 0

Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 oliwa z oliwek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 łyżecz. świeże oregano

300 g oberżyny

1 szt. czosnek

4 szt. pomidor

20 dag. ser mozzarella

20 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Oberżyne umyć i pokroic wzdłuż na cieniutkie plasterki. Wrzucić je na patelnię z 8 łyżkami oliwy i smażyć z każdej strony ok 2 minuty. Zdjąć z patelni i ułożyć je na ręczniku kuchennym żeby odsączyć nadmiar oliwy. Resztę oliwy wlać do miseczki i dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekane oregano,sól, pieprz, wymieszać. Na plasterki oberżyny układać mozzarellę, plasterek pomidora (pomidor wypestkować) i posmarować oliwą z ziołami, zwinąć w rulonik przebić wykałaczką i posypać tartym żółtym serem.

2

Zapiekać w piekarniku aż do roztopienia się sera.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

717

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

60

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły