Ruloniki z oberżyny i sera
m7
Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
0
0 / 0
Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 oliwa z oliwek
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 łyżeczka świeże oregano
300 g oberżyny
1 szt. czosnek
4 szt. pomidor
20 dek. ser mozzarella
20 dek. ser żółty
Przygotowanie
Oberżyne umyć i pokroic wzdłuż na cieniutkie plasterki. Wrzucić je na patelnię z 8 łyżkami oliwy i smażyć z każdej strony ok 2 minuty. Zdjąć z patelni i ułożyć je na ręczniku kuchennym żeby odsączyć nadmiar oliwy. Resztę oliwy wlać do miseczki i dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekane oregano,sól, pieprz, wymieszać. Na plasterki oberżyny układać mozzarellę, plasterek pomidora (pomidor wypestkować) i posmarować oliwą z ziołami, zwinąć w rulonik przebić wykałaczką i posypać tartym żółtym serem.
Zapiekać w piekarniku aż do roztopienia się sera.