Ruloniki z oberżyny i sera
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ruloniki z oberżyny i sera](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975638956.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
0
0 / 0
Bardzo fajna i orginalna przekąska z oberżyny i żółtego sera. Podawać je na ciepło. W sam raz na domowe imprezy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 oliwa z oliwek
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 łyżecz. świeże oregano
300 g oberżyny
1 szt. czosnek
4 szt. pomidor
20 dag. ser mozzarella
20 dag. ser żółty
Przygotowanie
Oberżyne umyć i pokroic wzdłuż na cieniutkie plasterki. Wrzucić je na patelnię z 8 łyżkami oliwy i smażyć z każdej strony ok 2 minuty. Zdjąć z patelni i ułożyć je na ręczniku kuchennym żeby odsączyć nadmiar oliwy. Resztę oliwy wlać do miseczki i dodać przeciśnięty ząbek czosnku i posiekane oregano,sól, pieprz, wymieszać. Na plasterki oberżyny układać mozzarellę, plasterek pomidora (pomidor wypestkować) i posmarować oliwą z ziołami, zwinąć w rulonik przebić wykałaczką i posypać tartym żółtym serem.
Zapiekać w piekarniku aż do roztopienia się sera.