Różowy Placek z kremem
m7
1
0 / 0
Aby ładnie prezentowało się na stole dominują kolorem. Pyszne z kremem ,kalorii dużo ,a potem można wyjść na podwórze ,by je zbić np .biegając.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
2 kost. margaryna
1 l mleko
1 szkl. cukier
1 szkl. mąka pszenna tortowa
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. galaretka truskawkowa
2 szt. krem karpatka
1 szt. kisiel truskawkowy
2 łyżka mąka ziemniaczana
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę .
Dodajemy szklankę cukru ,a po chwili żółtka.
Zwalniamy obroty miksera i wsypujemy szklankę mąki tortowej ,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,kisiel i proszek do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160* C przez 35 minut .
Po upieczeniu placek kroimy na dwie równe części .
Krem do karpatki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Galaretki rozpuszczamy również wg przepisu .
Galaretki studzimy .Przygotowanym krem smarujemy jeden placek biszkoptowy ,przykrywamy drugim .Lekko dociskamy .
Gdy galaretka stężeje wylewamy na wierzch .
Dla urozmaicenia układamy kawałki owoców.
Wstawiamy do lodówki.