Różowy Placek z kremem

m7
Różowy Placek z kremem

1

0 / 0

Aby ładnie prezentowało się na stole dominują kolorem. Pyszne z kremem ,kalorii dużo ,a potem można wyjść na podwórze ,by je zbić np .biegając.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 kost. margaryna

1 l mleko

1 szkl. cukier

1 szkl. mąka pszenna tortowa

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. galaretka truskawkowa

2 szt. krem karpatka

1 szt. kisiel truskawkowy

2 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę .

2

Dodajemy szklankę cukru ,a po chwili żółtka.

3

Zwalniamy obroty miksera i wsypujemy szklankę mąki tortowej ,

4

2 łyżki mąki ziemniaczanej,kisiel i proszek do pieczenia.

5

Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160* C przez 35 minut .

6

Po upieczeniu placek kroimy na dwie równe części .

7

Krem do karpatki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Galaretki rozpuszczamy również wg przepisu .

8

Galaretki studzimy .Przygotowanym krem smarujemy jeden placek biszkoptowy ,przykrywamy drugim .Lekko dociskamy .

9

Gdy galaretka stężeje wylewamy na wierzch .

10

Dla urozmaicenia układamy kawałki owoców.

11

Wstawiamy do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły