1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Kostki
margaryna
1 Litr
mleko
1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
2 Sztuki
Krem karpatka
1 Sztuka
Kisiel truskawkowy
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę .
  2. Dodajemy szklankę cukru ,a po chwili żółtka.
  3. Zwalniamy obroty miksera i wsypujemy szklankę mąki tortowej ,
  4. 2 łyżki mąki ziemniaczanej,kisiel i proszek do pieczenia.
  5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160* C przez 35 minut .
  6. Po upieczeniu placek kroimy na dwie równe części .
  7. Krem do karpatki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu .Galaretki rozpuszczamy również wg przepisu .
  8. Galaretki studzimy .Przygotowanym krem smarujemy jeden placek biszkoptowy ,przykrywamy drugim .Lekko dociskamy .
  9. Gdy galaretka stężeje wylewamy na wierzch .
  10. Dla urozmaicenia układamy kawałki owoców.
  11. Wstawiamy do lodówki.

Opis

Aby ładnie prezentowało się na stole dominują kolorem. Pyszne z kremem ,kalorii dużo ,a potem można wyjść na podwórze ,by je zbić np .biegając.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!