0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
200 Mililitrów
ingridient
200 Gramów
Bób
100 Gramów
ser feta
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Sztuka
Papryczka chili
0.5 Sztuki
cytryna
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy koncentrat, uzupełniamy wodą i zagotowujemy.
  2. Dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
  3. Bób gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut.
  4. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  5. Następnie obieramy bób ze skórki i dodajemy do ugotowanego makaronu.
  6. Kruszymy ser feta.
  7. Siekamy drobno papryczkę chili oraz natkę pietruszki.
  8. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Podobne przepisy

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min

Makaron z bobem i chilli

Łatwy Do 40 min

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min

Świdry z pesto

Łatwy Do 1 godz

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!