Różowy makaron z bobem

lubella
Różowy makaron z bobem

0

0 / 0

Makaron w różowym kolorze? Zrób to sam w domu! Ugotuj makaron w koncentracie barszczu czerwonego, wymieszanego z wodą, dodaj bób, ser feta, papryczkę i natkę pietruszki, a Twój kolorowy obiad będzie już gotowy!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella świdry

200 koncentrat barszczu czerwonego krakus

200 g bób

100 g ser feta

1 pęcz. nać pietruszki

1 szt. papryczka chili

0.50 szt. cytryna

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Do garnka wlewamy koncentrat, uzupełniamy wodą i zagotowujemy.

2

Dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.

3

Bób gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut.

4

Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.

5

Następnie obieramy bób ze skórki i dodajemy do ugotowanego makaronu.

6

Kruszymy ser feta.

7

Siekamy drobno papryczkę chili oraz natkę pietruszki.

8

Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

581

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

101

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły