Różowy makaron z bobem
lubella
Makaron w różowym kolorze? Zrób to sam w domu! Ugotuj makaron w koncentracie barszczu czerwonego, wymieszanego z wodą, dodaj bób, ser feta, papryczkę i natkę pietruszki, a Twój kolorowy obiad będzie już gotowy!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
581
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron w różowym kolorze? Zrób to sam w domu! Ugotuj makaron w koncentracie barszczu czerwonego, wymieszanego z wodą, dodaj bób, ser feta, papryczkę i natkę pietruszki, a Twój kolorowy obiad będzie już gotowy!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella świdry
200 koncentrat barszczu czerwonego krakus
200 g bób
100 g ser feta
1 pęcz. nać pietruszki
1 szt. papryczka chili
0.50 szt. cytryna
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Do garnka wlewamy koncentrat, uzupełniamy wodą i zagotowujemy.
Dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
Bób gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut.
Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Następnie obieramy bób ze skórki i dodajemy do ugotowanego makaronu.
Kruszymy ser feta.
Siekamy drobno papryczkę chili oraz natkę pietruszki.
Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
581
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
101
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.