0

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella świdry
200 Mililitrów
ingridient
Koncentrat Barszczu Krakus
200 Gramów
Bób
100 Gramów
ser feta
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Sztuka
Papryczka chili
0.5 Sztuki
cytryna
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy koncentrat, uzupełniamy wodą i zagotowujemy.
  2. Dodajemy makaron i gotujemy wedle wskazań na opakowaniu.
  3. Bób gotujemy w osolonej wodzie ok. 10-15 minut.
  4. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
  5. Następnie obieramy bób ze skórki i dodajemy do ugotowanego makaronu.
  6. Kruszymy ser feta.
  7. Siekamy drobno papryczkę chili oraz natkę pietruszki.
  8. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!