Różowe roladki naleśnikowe!

magdamach
Różowe roladki naleśnikowe!

0

0 / 0

Kolorowo, pysznie i prosto! Przygotowałam energetycznie różowe roladki naleśnikowe, nadziewane sosem Łowicz Spaghetti, mięsem mielonym i żółtym serem! Pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przepis podaję na około 8 naleśników.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 dag. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mleko

2 szt. jaja l

1 łyżka masło

1 szczyp. sól biała

1 łyżka sok z buraków

1 szt. łowicz sos spaghetti

10 dag. mięso mielone wołowo-wieprzowe

5 dag. ser żółty

1 szt. mix sałat

5 szt. majeranek gałązka

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. masło klarowane

Przygotowanie


1

Do miski wbij jajka, wlej mleko i sok z buraka. Dodaj masło oraz wsyp przesianą przez sito mąkę wraz ze szczyptą soli. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła klarowanego. Po ok. 1 minucie z każdej strony lub do zarumienienia.

2

Zrób farsz. Mięso mielone podsmaż wraz z solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos Łowicz Spaghetti i duś przez około 5 minut.

3

Naleśniki posmaruj farszem i dodaj jeszcze kawałki sera żółtego. Zawiń, pokrój na mniejsze kawałki, tak by powstały mini roladki. Podawaj na mixie sałat ze świeżym tymiankiem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

3855

kcal

Białka

120

gram

Węglowodany

711

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły