Różowe roladki naleśnikowe!
magdamach
Kolorowo, pysznie i prosto! Przygotowałam energetycznie różowe roladki naleśnikowe, nadziewane sosem Łowicz Spaghetti, mięsem mielonym i żółtym serem! Pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przepis podaję na około 8 naleśników.
0
0 / 0
Kolorowo, pysznie i prosto! Przygotowałam energetycznie różowe roladki naleśnikowe, nadziewane sosem Łowicz Spaghetti, mięsem mielonym i żółtym serem! Pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przepis podaję na około 8 naleśników.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
180 dek. mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mleko
2 szt. jaja l
1 łyżka masło
1 szcz. sól biała
1 łyżka sok z buraków
1 szt. łowicz sos spaghetti
10 dek. mięso mielone wołowo-wieprzowe
5 dek. ser żółty
1 szt. mix sałat
5 szt. majeranek gałązka
1 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka masło klarowane
Przygotowanie
Do miski wbij jajka, wlej mleko i sok z buraka. Dodaj masło oraz wsyp przesianą przez sito mąkę wraz ze szczyptą soli. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła klarowanego. Po ok. 1 minucie z każdej strony lub do zarumienienia.
Zrób farsz. Mięso mielone podsmaż wraz z solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos Łowicz Spaghetti i duś przez około 5 minut.
Naleśniki posmaruj farszem i dodaj jeszcze kawałki sera żółtego. Zawiń, pokrój na mniejsze kawałki, tak by powstały mini roladki. Podawaj na mixie sałat ze świeżym tymiankiem. Smacznego!