Różowe roladki naleśnikowe!

magdamach
Różowe roladki naleśnikowe!

0

0 / 0

Kolorowo, pysznie i prosto! Przygotowałam energetycznie różowe roladki naleśnikowe, nadziewane sosem Łowicz Spaghetti, mięsem mielonym i żółtym serem! Pyszne zarówno na zimno, jak i na ciepło. Przepis podaję na około 8 naleśników.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

180 dek. mąka pszenna tortowa lubella

1 szkl. mleko

2 szt. jaja l

1 łyżka masło

1 szcz. sól biała

1 łyżka sok z buraków

1 szt. łowicz sos spaghetti

10 dek. mięso mielone wołowo-wieprzowe

5 dek. ser żółty

1 szt. mix sałat

5 szt. majeranek gałązka

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka masło klarowane

Przygotowanie


1

Do miski wbij jajka, wlej mleko i sok z buraka. Dodaj masło oraz wsyp przesianą przez sito mąkę wraz ze szczyptą soli. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła klarowanego. Po ok. 1 minucie z każdej strony lub do zarumienienia.

2

Zrób farsz. Mięso mielone podsmaż wraz z solą i pieprzem do smaku. Dodaj sos Łowicz Spaghetti i duś przez około 5 minut.

3

Naleśniki posmaruj farszem i dodaj jeszcze kawałki sera żółtego. Zawiń, pokrój na mniejsze kawałki, tak by powstały mini roladki. Podawaj na mixie sałat ze świeżym tymiankiem. Smacznego!

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły