0

Składniki

1 Szklanka
1 Opakowanie
1 Szklanka
Sok z buraków
1 Szklanka
Woda gazowana
2 Sztuki
Jaja L
2 Łyżki
Olej roślinny
8 Łyżek
serek naturalny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą do powstania gładkiej masy, bez grudek.
  2. Na lekko natłuszczoną patelnię wylewamy chochelkę masy. Rozprowadzamy cienką warstwę po całej patelni i smażymy na średnim ogniu. Gdy zauważymy, że brzegi naleśnika odklejają się, przewracamy go na drugą stronę i smażymy kilka sekund.
  3. Usmażone naleśniki smarujemy dżemem wiśniowym 100% z owoców Extra Gładki oraz serkiem naturalnym. Zwijamy jak krokiety.

Podobne przepisy

Pączki grodzieńskie

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki grodzieńskie

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Placuszki jaglane z dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extr...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placuszki jaglane z dżemem brzoskwiniowym 100% z owoców Extra Gładki

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!