Rożki z czekoladowym kremem i owocami

decomorreno
Rożki z czekoladowym kremem i owocami

0

5 / 1

Szukasz oryginalnego, prostego i efektownego przepisu na deser? Voilà, poznaj nasz przepis na rożki lodowe wypełnione intensywnie czekoladowym, puszystym kremem, dopełnionym soczystymi świeżymi owocami. To znacznie trwalsza alternatywa dla standardowych lodów, która oczaruje zarówno tych Małych jak i tych Większych. Koniecznie wypróbuj 😊

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 szt. rożki lodowe

100 g czekolada deserowa

1 łyżka olej kokosowy

300 śmietanka 36%

3 łyżka cukier puder

150 g serek kremowy

1 łyżka kakao decomorreno

100 g owoce sezonowe

Przygotowanie


1

Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej wraz z łyżką oleju kokosowego, za pomocą pędzelka wysmaruj wszystkie rożki od środka.

2

Udekoruj brzegi na zewnątrz czekoladą i posiekanymi orzechami, włóż do lodówki aby czekolada stężała.

3

W mikserze ubij śmietankę z cukrem, następnie dodawaj stopniowo serek kremowy. Na koniec dodaj do smaku kakao DecoMorreno.

4

Nakładaj do rożków krem i dekoruj owocami (opcjonalnie też jadalnymi kwiatami, np. bratkami). Możesz również przygotować rożki dzień przed podaniem, do tego czasu - przechowuj je w lodówce. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły