Rożki z czekoladowym kremem i owocami
decomorreno
Szukasz oryginalnego, prostego i efektownego przepisu na deser? Voilà, poznaj nasz przepis na rożki lodowe wypełnione intensywnie czekoladowym, puszystym kremem, dopełnionym soczystymi świeżymi owocami. To znacznie trwalsza alternatywa dla standardowych lodów, która oczaruje zarówno tych Małych jak i tych Większych. Koniecznie wypróbuj 😊
0
5 / 1
Szukasz oryginalnego, prostego i efektownego przepisu na deser? Voilà, poznaj nasz przepis na rożki lodowe wypełnione intensywnie czekoladowym, puszystym kremem, dopełnionym soczystymi świeżymi owocami. To znacznie trwalsza alternatywa dla standardowych lodów, która oczaruje zarówno tych Małych jak i tych Większych. Koniecznie wypróbuj 😊
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
8 szt. rożki lodowe
100 g czekolada deserowa
1 łyżka olej kokosowy
300 śmietanka 36%
3 łyżka cukier puder
150 g serek kremowy
1 łyżka kakao decomorreno
100 g owoce sezonowe
Przygotowanie
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej wraz z łyżką oleju kokosowego, za pomocą pędzelka wysmaruj wszystkie rożki od środka.
Udekoruj brzegi na zewnątrz czekoladą i posiekanymi orzechami, włóż do lodówki aby czekolada stężała.
W mikserze ubij śmietankę z cukrem, następnie dodawaj stopniowo serek kremowy. Na koniec dodaj do smaku kakao DecoMorreno.
Nakładaj do rożków krem i dekoruj owocami (opcjonalnie też jadalnymi kwiatami, np. bratkami). Możesz również przygotować rożki dzień przed podaniem, do tego czasu - przechowuj je w lodówce. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Orzechy ziemne
Laktoza