Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973216520.jpeg&w=3840&q=75)
Efektowne przekąski ze smacznym i zdrowym farszem. Świetnie smakują podane z barszczem czerwonym Krakus.
0
0 / 0
Efektowne przekąski ze smacznym i zdrowym farszem. Świetnie smakują podane z barszczem czerwonym Krakus.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. ciasto francuskie
450 g szpinak mrożony
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka olej
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. jajko roztrzepane
1 opak. barszcz czerwony krakus
Przygotowanie
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy szpinak się rozmrozi, dusimy go chwilę, aż woda odparuje, po czym odstawiamy do przestudzenia.
Z ciasta francuskiego wycinamy równe kwadraty o średnicy około 5x5 cm. Na środek każdego nakładamy po łyżce farszu. Brzegi smarujemy jajkiem i zlepiamy. Możemy dodatkowo docisnąć brzegi widelcem.
Wierzch smarujemy jajkiem i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.
Upieczone podajemy z barszczem czerwonym Krakus.