Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

formularz
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

0

0 / 0

Efektowne przekąski ze smacznym i zdrowym farszem. Świetnie smakują podane z barszczem czerwonym Krakus.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. ciasto francuskie

450 g szpinak mrożony

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka olej

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. jajko roztrzepane

1 opak. barszcz czerwony krakus

Przygotowanie


1

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.

2

Gdy szpinak się rozmrozi, dusimy go chwilę, aż woda odparuje, po czym odstawiamy do przestudzenia.

3

Z ciasta francuskiego wycinamy równe kwadraty o średnicy około 5x5 cm. Na środek każdego nakładamy po łyżce farszu. Brzegi smarujemy jajkiem i zlepiamy. Możemy dodatkowo docisnąć brzegi widelcem.

4

Wierzch smarujemy jajkiem i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.

5

Upieczone podajemy z barszczem czerwonym Krakus.

PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły