0

Składniki

1 Sztuka
ciasto francuskie
450 Gramów
szpinak mrożony
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Łyżka
sok z cytryny
1 Łyżka
olej
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Jajko roztrzepane
1 Opakowanie
ingridient
barszcz czerwony Krakus
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Gdy szpinak się rozmrozi, dusimy go chwilę, aż woda odparuje, po czym odstawiamy do przestudzenia.
  3. Z ciasta francuskiego wycinamy równe kwadraty o średnicy około 5x5 cm. Na środek każdego nakładamy po łyżce farszu. Brzegi smarujemy jajkiem i zlepiamy. Możemy dodatkowo docisnąć brzegi widelcem.
  4. Wierzch smarujemy jajkiem i pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.
  5. Upieczone podajemy z barszczem czerwonym Krakus.

Opis

Efektowne przekąski ze smacznym i zdrowym farszem. Świetnie smakują podane z barszczem czerwonym Krakus.

Podobne przepisy

Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta

Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Fl...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i płatkami Lubella Corn Flakes

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Naturesy z hummusem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Naturesy z hummusem

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Pieczone buraki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczone buraki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!