Rożki pełne tajemnic

kontakt_6
Rożki pełne tajemnic

0

0 / 0

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lazania lubella

1 łyżecz. olej

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

29 dag. brokuły

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. pomidor

1 szczyp. oregano

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Dwanaście płatów makaronu gotujemy, pilnując by się nie posklejały.

2

Układamy je na talerzu formując rożki.

3

Rybę odsączyć z zalewy i rozdrobnić.

4

Brokuły rozdzielić i ugotować na pół miękko. Podzielić na małe różyczki.

5

Paprykę, pomidora i ogórka umyć i pokroić w kawałki.

6

W każdym rożku makaronowym umieścić kilka kawałków ryby, dołożyć różyczki brokułów, kawałki papryki, ogórka oraz pomidora. Przyprawić do smaku.

7

Po przyrządzeniu, potrawę można wstawić na kilka minut do piekarnika (posypaną startym żółtym serem) i podawać na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły