Rożki pełne tajemnic
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1285
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
204
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron lazania lubella
1 łyżecz. olej
1 puszka tuńczyk w sosie własnym
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. papryka zielona
29 dag. brokuły
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. pomidor
1 szczyp. oregano
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Dwanaście płatów makaronu gotujemy, pilnując by się nie posklejały.
Układamy je na talerzu formując rożki.
Rybę odsączyć z zalewy i rozdrobnić.
Brokuły rozdzielić i ugotować na pół miękko. Podzielić na małe różyczki.
Paprykę, pomidora i ogórka umyć i pokroić w kawałki.
W każdym rożku makaronowym umieścić kilka kawałków ryby, dołożyć różyczki brokułów, kawałki papryki, ogórka oraz pomidora. Przyprawić do smaku.
Po przyrządzeniu, potrawę można wstawić na kilka minut do piekarnika (posypaną startym żółtym serem) i podawać na ciepło.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1285
kcal
Białka
65
gram
Węglowodany
204
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.