Rożki pełne tajemnic

kontakt_6
Rożki pełne tajemnic

Średnia 0 / 0

Oceń!

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. makaron lazania lubella

1 łyżecz. olej

1 puszka tuńczyk w sosie własnym

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. papryka zielona

29 dag. brokuły

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. pomidor

1 szczyp. oregano

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


Dwanaście płatów makaronu gotujemy, pilnując by się nie posklejały.

Układamy je na talerzu formując rożki.

Rybę odsączyć z zalewy i rozdrobnić.

Brokuły rozdzielić i ugotować na pół miękko. Podzielić na małe różyczki.

Paprykę, pomidora i ogórka umyć i pokroić w kawałki.

W każdym rożku makaronowym umieścić kilka kawałków ryby, dołożyć różyczki brokułów, kawałki papryki, ogórka oraz pomidora. Przyprawić do smaku.

Po przyrządzeniu, potrawę można wstawić na kilka minut do piekarnika (posypaną startym żółtym serem) i podawać na ciepło.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1285

kcal

Białka

65

gram

Węglowodany

204

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły