5

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
150 Gramów
filet z kurczaka
5 Sztuk
pomidorki koktajlowe
0.5 Sztuki
cebula czerwona
0.5 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
Papryczka chili
100 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Łyżka
Oliwa do smażenia
0.5 Szczypty
Ostra papryka w proszku
0.5 Łyżki
Przyprawa curry
1 Łyżeczka
Starty korzeń imbiru
1 Łodyga
kolendra
0.5 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę siekamy w krążki, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na oliwie razem ze zmielonym imbirem.
  3. Dodajemy pokrojony w kostkę filet i dalej smażymy.
  4. Następnie dodajemy połówki pomidorów koktajlowych i papryczkę chili posiekaną w krążki.
  5. Doprawiamy do smaku przyprawami i wlewamy mleko kokosowe.
  6. Doprowadzamy całość do wrzenia.
  7. Do sosu na patelni dodajemy ugotowany wcześniej makaron. Mieszamy razem wszystkie składniki.
  8. Danie dekorujemy kolendrą.

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Penne z indykiem, brokułami i chili

Łatwy Do 40 min
Penne z indykiem, brokułami i chili

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Krewetki na ostro

Łatwy Do 15 min
Krewetki na ostro

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Lazania z cukinią

Łatwy Do 1,5 godz
Lazania z cukinią

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!