Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
koperek
1 Łyżeczka
papryka ostra
1.5 Szklanki
Kapusta
1 Sztuka
Podudzie z kurczaka
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
4 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
ziemniaki
1 Łyżka
masło
30 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny na wolnym ogniu z odrobiną soli liściem laurowym i zielem angielskim.
  2. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki, seler w kostkę i dodajemy do wywaru.
  3. Jak wywar będzie gotowy dodajemy pokrojoną kapustę i po 10 minutach ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Gotujemy jeszcze 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  4. Na małej patelni z rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy łyżeczkę papryki ostrej i rozrabiamy z wywarem, po chwili wlewany całość do zupy. Tak rozrobiona papryka odda kolor i smak do naszej jesiennej zupy.
  5. Podajemy z koprem i kawałkami mięsa z wywaru.

Opis

Idealna zupka na pierwsze jesienne chłody.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!