0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
koperek
1 Łyżeczka
papryka ostra
1.5 Szklanki
Kapusta
1 Sztuka
Podudzie z kurczaka
3 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
0.25 Sztuki
seler
4 Sztuki
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
ziemniaki
1 Łyżka
masło
30 Dekagramów
Wieprzowina szynka surowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy wywar z mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny na wolnym ogniu z odrobiną soli liściem laurowym i zielem angielskim.
  2. Marchewkę i pietruszkę kroimy w talarki, seler w kostkę i dodajemy do wywaru.
  3. Jak wywar będzie gotowy dodajemy pokrojoną kapustę i po 10 minutach ziemniaki pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i odrobiną pieprzu. Gotujemy jeszcze 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
  4. Na małej patelni z rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy łyżeczkę papryki ostrej i rozrabiamy z wywarem, po chwili wlewany całość do zupy. Tak rozrobiona papryka odda kolor i smak do naszej jesiennej zupy.
  5. Podajemy z koprem i kawałkami mięsa z wywaru.

Opis

Idealna zupka na pierwsze jesienne chłody.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz
Zupa grzybowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!