ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADA ZE ŚMIETANKOWYMI SERCAMI

decomorreno
ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADA ZE ŚMIETANKOWYMI SERCAMI

0

0 / 0

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 śmietanka kremowa 30%

320 mleko uht 3,2%

20 g kakao decomorreno

90 g czekolada gorzka

1 szcz. sól

1 szcz. chili

Przygotowanie


1

Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno.

2

Przełóż do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia, lub folią spożywczą.

3

W małym naczyniu wymieszaj 1 łyżeczkę kakao z 2-3 łyżkami mleka, wykładaj na ubitą śmietankę i za pomocą wykałaczki lekko rozmieszaj w finezyjne kształty.

4

Włóż formę do zamrażarki, aż całkowicie stężeję.

5

W tym czasie w rondelku wymieszaj, połamaną w kostki czekoladę, mleko, kakao, cukier oraz przyprawy do smaku.

6

Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Przygotuj dwie szklanki, za pomocą foremek wykrawaj serduszka lub inne kształty z zamrożonej śmietanki.

7

Wlej gorącą czekoladę do szklanek i udekoruj śmietankowymi sercami. Podawaj od raz po przygotowaniu!

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły