ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADA ZE ŚMIETANKOWYMI SERCAMI
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![ROZGRZEWAJĄCA CZEKOLADA ZE ŚMIETANKOWYMI SERCAMI](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974479435.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 śmietanka kremowa 30%
320 mleko uht 3,2%
20 g kakao decomorreno
90 g czekolada gorzka
1 szczyp. sól
1 szczyp. chili
Przygotowanie
Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno.
Przełóż do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia, lub folią spożywczą.
W małym naczyniu wymieszaj 1 łyżeczkę kakao z 2-3 łyżkami mleka, wykładaj na ubitą śmietankę i za pomocą wykałaczki lekko rozmieszaj w finezyjne kształty.
Włóż formę do zamrażarki, aż całkowicie stężeję.
W tym czasie w rondelku wymieszaj, połamaną w kostki czekoladę, mleko, kakao, cukier oraz przyprawy do smaku.
Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Przygotuj dwie szklanki, za pomocą foremek wykrawaj serduszka lub inne kształty z zamrożonej śmietanki.
Wlej gorącą czekoladę do szklanek i udekoruj śmietankowymi sercami. Podawaj od raz po przygotowaniu!