0

Składniki

2 Opakowania
300 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
cytryna
1 Łyżeczka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytrynę umyj i przelej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok.
  2. Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
  3. Dodaj łyżkę soku z cytryny, miód i ponownie zamieszaj. Posyp wierzch skórką.

Opis

Chocolatta z nutą cytrynową, to ideały wybór dla każdego łasucha. Słodycz chocolatty w połączeniu ze skórą cytrynową, tworzą idealny duet dedykowany na zimne długie wieczory.

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Murzynek z kalafiora

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Murzynek z kalafiora

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!