0

Składniki

2 Opakowania
300 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
cytryna
1 Łyżeczka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytrynę umyj i przelej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok.
  2. Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
  3. Dodaj łyżkę soku z cytryny, miód i ponownie zamieszaj. Posyp wierzch skórką.

Opis

Chocolatta z nutą cytrynową, to ideały wybór dla każdego łasucha. Słodycz chocolatty w połączeniu ze skórą cytrynową, tworzą idealny duet dedykowany na zimne długie wieczory.

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Migdałowa chocolatta

Przepis
Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Kakaowa Babka Wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa Babka Wielkanocna

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!