0

Składniki

2 Opakowania
300 Mililitrów
mleko UHT 3,2%
1 Szklanka
cytryna
1 Łyżeczka
miód
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cytrynę umyj i przelej wrzątkiem. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok.
  2. Wsyp zawartość saszetki do filiżanki, zalej gorącym mlekiem i zamieszaj.
  3. Dodaj łyżkę soku z cytryny, miód i ponownie zamieszaj. Posyp wierzch skórką.

Opis

Chocolatta z nutą cytrynową, to ideały wybór dla każdego łasucha. Słodycz chocolatty w połączeniu ze skórą cytrynową, tworzą idealny duet dedykowany na zimne długie wieczory.

Podobne przepisy

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Chocolatta Piernikowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Chocolatta Piernikowa

Migdałowa chocolatta

Przepis
Łatwy Do 15 min
Migdałowa chocolatta

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Przepis
Średni Do 2 godz
Bułeczki dyniowe z kakaowymi powidłami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!