Róże karnawałowe

m7
Róże karnawałowe

0

0 / 0

Uwielbiam róże karnawałowe ;)

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 kostka smalec

4 szt. żółtko jaja kurzego

1 łyżka spirytus

4 łyżka śmietana

30 dag. mąka pszenna tortowa

10 dag. masło

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać, dodać mleko - posiekać.

2

Następnie dodać pozostałe składniki, tj. Żółtka, śmietanę, sól, spirytus, i wyrobić ciasto na jednolitą masę.

3

Wyrobione ciasto wstawić na godzinę do lodówki.

4

Ciasto rozwałkować, wycinać z niego szklanką, literatką i kieliszkiem kółka.

5

Środek każdego krążka posmarować białkiem, położyć jeden na drugim od największego do najmniejszego, w środku przycisnąć palcem, aby się sklepiły.

6

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, wkładając na tłuszcz mniejszą stroną.

7

Zrumienione na złoty kolor róże osączyć z tłuszczu, przełożyć na półmisek, posypać cukrem pudrem i na środek każdej róży nałożyć konfiturę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

588

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły