Róże karnawałowe

m7
Róże karnawałowe

0

0 / 0

Kruche ciastka, które pięknie się prezentują i smakują.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

2 łyżeczka śmietana 12%

1 łyżeczka cukier

1 łyżeczka ocet

30 łyżeczka dżem

1 l olej

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

5 szt. żółtko jaja kurzego

10 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Z podanych składników zagnieść ciasto-ma byc takiej konsystencji i twardosci jak na pierogi.

2

Rozwałkować cienko i wykrawać po trzy koła:duże-szklanką, średnie-lampka od szampana, małe-kieliszkiem, w takiej samej ilości.Każde koło naciąc 5 razy.

3

Rozmąconym białkiem przyklejać środki kół od najwiekszego do najmniejszego koła-należy dawać jak najmniejszą ilość białka, w przeciwnym razie środek róż będzie twardy.

4

Po sklejeniu 3 kół należy przydusić róże na środku.

5

Wrzucać na gorący tłuszcz najmniejszym krążkiem w dół.Smażyć na jasno złoty kolor.Odsączyć.

6

Na srodek każdej róży nałożyć po łyzeczce dżemu lub marmolady.Posypać cukrem pudrem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły