Rosołek

m7
Rosołek

0

0 / 0

Tradycyjny rosół smakuje znakomicie, ale również jest bazą pod inne zupy.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

11 szkl. woda

5 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz

4 szt. liść laurowy

3 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. por

1 szt. seler

1 szt. cebula

0.50 szt. kura cała

5 łyżka koper włoski

70 dek. mięso wołowe

Przygotowanie


1

Mięso wołowe dokładnie umyć, zalać zimna wodą. Gotować około 30 minut, po czym dodać warzywa i przyprawy. Cebulę przed wrzuceniem do rosołu podpiec nad ogniem lub obsmażyć na suchej patelni. Następnie dodać umytą i oczyszczoną kurę. Gotować rosół na małym ogniu (oby tylko "pyrkał") w sumie około 90 minut. Następnie przecedzić rosół przez sitko i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wsypać natkę lub koperek.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły