Rosół z parmezanem

m7
Rosół  z parmezanem

1

4 / 1

Klasyczny rosół wzbogacony odrobiną parmezanu.Ciekawy lekko ostry smak.

5

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

300 g mięso drobiowe

1 szt. włoszczyzny

4 łyżka parmezan

Przygotowanie


1

Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół. Doprawić do smaku.

2

Podawać z makaronem. Całość posypać parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

152

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły