Rosół z mięsa wołowego
m7
Rosół z mięsa wołowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
394
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rosół z mięsa wołowego.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
2.50 l woda
600 g wołowina szponder
1 szt. włoszczyzna
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Umyte mięso, zalać zimną wodą, osolić, gotować ok. 2,5 godz. Na wolnym ogniu pod przykryciem.
2
Pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy, doprawić do smaku.