Rosół z mięsa wołowego
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół z mięsa wołowego](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F387-1702057492912.jpeg&w=3840&q=75)
Rosół z mięsa wołowego.
0
0 / 0
Rosół z mięsa wołowego.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szczyp. sól
3 szczyp. pieprz
2.50 l woda
600 g wołowina szponder
1 szt. włoszczyzna
3 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Umyte mięso, zalać zimną wodą, osolić, gotować ok. 2,5 godz. Na wolnym ogniu pod przykryciem.
2
Pod koniec dodać oczyszczoną i opłukaną włoszczyznę oraz zrumienioną cebulę i przyprawy, doprawić do smaku.