Rosół z makaronem

m7
Rosół z makaronem

1

2 / 1

Kluczem do esencjonalnego rosołu jest czas. Im dłużej gotujemy wywar na niewielkim ogniu, tym bardziej jest on smaczny i aromatyczny.

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szt. ćwiartka kurczaka

1 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. nać pietruszki

1 szt. kostka rosołowa

1 szt. makaron nitki

2 łyżka sól

1 łyżka pieprz

2 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Umytego i oczyszczonego kurczaka zalewamy w garnku zimną wodą. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przysmażamy na ogniu i dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawy. Doprowadzamy rosół do wrzenia, po czym zmniejszamy płomień. Na powierzchni wywaru może się pojawić biała piana, którą należy zebrać łyżką. Gotujemy rosół minimum 1.5 godziny.

2

Podajemy z makaronem i świeżą natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły