0

Składniki

2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
2.5 Litra
woda
250 Gramów
makaron
1 Sztuka
Wołowina
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Szyjki indycze
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Lubczyk
1 Sztuka
marchew
3 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
por
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę- wcześniej umyte. Przyprawić.
  2. Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.
  3. Podawać z makaronem- ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.

Opis

Tradycyjna polska zupa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!