Rosół z makaronem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół z makaronem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974725391.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjna polska zupa, czyli rosół z makaronem.
0
0 / 0
Tradycyjna polska zupa, czyli rosół z makaronem.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2.50 l woda
250 g makaron
1 szt. wołowina
3 szt. udko z kurczaka
1 szt. szyjki indycze
2 szt. seler naciowy
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. lubczyk
1 szt. marchew
3 szt. nać pietruszki
0.50 szt. por
Przygotowanie
1
Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę - wcześniej umyte. Przyprawić.
2
Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.
3
Podawać z makaronem - ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.