Rosół z makaronem

m7

Tradycyjna polska zupa, czyli rosół z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tradycyjna polska zupa, czyli rosół z makaronem.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 łyżecz. przyprawa typu vegeta
2.50 l woda
250 g makaron
1 szt. wołowina
3 szt. udko z kurczaka
1 szt. szyjki indycze
2 szt. seler naciowy
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. lubczyk
1 szt. marchew
3 szt. nać pietruszki
0.50 szt. por
Przygotowanie
Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę - wcześniej umyte. Przyprawić.
Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.
Podawać z makaronem - ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.