0

Składniki

2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
2.5 Litra
woda
250 Gramów
makaron
1 Sztuka
Wołowina
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Szyjki indycze
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Lubczyk
1 Sztuka
marchew
3 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
por
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę- wcześniej umyte. Przyprawić.
  2. Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.
  3. Podawać z makaronem- ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.

Opis

Tradycyjna polska zupa

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Krupnik na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krupnik na żeberkach

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Rosół z cielęciną

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół z cielęciną

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Żurek leśny

Przepis
Średni Do 1 godz
Żurek leśny

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!