Rosół z makaronem

m7
Rosół z makaronem

0

0 / 0

Tradycyjna polska zupa, czyli rosół z makaronem.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 łyżecz. przyprawa typu vegeta

2.50 l woda

250 g makaron

1 szt. wołowina

3 szt. udko z kurczaka

1 szt. szyjki indycze

2 szt. seler naciowy

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. lubczyk

1 szt. marchew

3 szt. nać pietruszki

0.50 szt. por

Przygotowanie


1

Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę - wcześniej umyte. Przyprawić.

2

Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.

3

Podawać z makaronem - ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

353

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły