0

Składniki

2 Łyżeczki
przyprawa typu vegeta
2.5 Litra
woda
250 Gramów
makaron
1 Sztuka
Wołowina
3 Sztuki
udko z kurczaka
1 Sztuka
Szyjki indycze
2 Sztuki
seler naciowy
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
Lubczyk
1 Sztuka
marchew
3 Sztuki
nać pietruszki
0.5 Sztuki
por
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlać wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę- wcześniej umyte. Przyprawić.
  2. Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu.
  3. Podawać z makaronem- ugotowanym wg przepisu na opakowaniu i posiekana drobno pietruszką.

Opis

Tradycyjna polska zupa

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Zupa grzybowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa grzybowa

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!