Rosół z kury z grzankami serowymi
m7
Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.
1
0 / 0
Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1500 bulion drobiowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. gałka muszkatołowa
150 g ser ementaler pełnotłusty
150 g mąka pszenna tortowa
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka masło
Przygotowanie
1
Do dużego garnka wbić jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszać, dodając powoli mąkę.
2
Przełóżyć do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.
3
Piec 1 godzinę w 150 C.
4
Ostudzić i pokroić na małe grzanki.
5
Wlać gorący rosół do wazy, natychmiast podawać z grzankami.