1

Składniki

1500 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka wbij jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszaj, dodając powoli mąkę.
  2. Przełóż do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.
  3. Piecz 1 godzinę w 150 C.
  4. Ostudź i pokrój na małe grzanki.
  5. Wlej gorący rosół do wazy, natychmiast podawaj z grzankami.

Opis

Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.

Podobne przepisy

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Żurek

Łatwy Do 1 godz.

Klasyczny chłodnik litewski

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min.

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Fasolka po toskańsku

Średni Do 40 min.

Gazpacho

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!