Example thumb
1

Składniki

1500 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka wbij jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszaj, dodając powoli mąkę.
  2. Przełóż do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.
  3. Piecz 1 godzinę w 150 C.
  4. Ostudź i pokrój na małe grzanki.
  5. Wlej gorący rosół do wazy, natychmiast podawaj z grzankami.

Opis

Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!