1

Składniki

1500 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka wbij jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszaj, dodając powoli mąkę.
  2. Przełóż do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.
  3. Piecz 1 godzinę w 150 C.
  4. Ostudź i pokrój na małe grzanki.
  5. Wlej gorący rosół do wazy, natychmiast podawaj z grzankami.

Opis

Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.

Podobne przepisy

Kalafiorowo-serowa zupa krem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kalafiorowo-serowa zupa krem

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Prosta zupa z makaronem i ziemniakami

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Kremowa zupa cebulowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowa zupa cebulowa

Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa - krem chrzanowy z pistacjami i chrupiącą szynką

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!