Rosół z kury z grzankami serowymi

m7
Rosół z kury z grzankami serowymi

1

0 / 0

Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1500 bulion drobiowy

1 szcz. sól

1 szcz. gałka muszkatołowa

150 g ser ementaler pełnotłusty

150 g mąka pszenna tortowa

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka masło

Przygotowanie


1

Do dużego garnka wbić jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszać, dodając powoli mąkę.

2

Przełóżyć do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.

3

Piec 1 godzinę w 150 C.

4

Ostudzić i pokroić na małe grzanki.

5

Wlać gorący rosół do wazy, natychmiast podawać z grzankami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły