1

Składniki

1500 Mililitrów
bulion drobiowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
150 Gramów
Ser ementaler pełnotłusty
150 Gramów
mąka pszenna tortowa
4 Sztuki
jaja kurze całe
4 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do dużego garnka wbij jajka, masło, utarty ser, sól i szczyptę gałki. Mieszaj, dodając powoli mąkę.
  2. Przełóż do kwadratowej formy posmarowanej tłuszczem.
  3. Piecz 1 godzinę w 150 C.
  4. Ostudź i pokrój na małe grzanki.
  5. Wlej gorący rosół do wazy, natychmiast podawaj z grzankami.

Opis

Chcąc uzyskać bardziej wyrazisty, serowy smak, zastępujemy ementaler parmezanem.

Podobne przepisy

Zupa szczawiowa z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa z makaronem

Żurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Żurek

Klasyczny chłodnik litewski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Klasyczny chłodnik litewski

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z pieczoną cieciorką

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i skórką z cytryny

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Fasolka po toskańsku

Przepis
Średni Do 40 min
Fasolka po toskańsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!