Rosół z kury

m7
Rosół z kury

0

0 / 0

Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

3 l woda

1 szt. kura cała

0.50 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 łyżka nać pietruszki

20 dek. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Kurę opłukać, podzielić na porcję. Włożyć do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa, gotować. Następnie cebulę obrać, zrumienić na tłuszczu, dodać do rosołu razem z solą i pieprzem. Rosół przecedzić, dodać pokrojoną natkę. Podawać z makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły