Rosół z kury

m7
Rosół z kury

0

0 / 0

Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

3 l woda

1 szt. kura cała

0.50 szt. cebula

1 szt. liść laurowy

1 łyżka nać pietruszki

20 dag. włoszczyzna

Przygotowanie


1

Kurę opłukać, podzielić na porcję. Włożyć do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa, gotować. Następnie cebulę obrać, zrumienić na tłuszczu, dodać do rosołu razem z solą i pieprzem. Rosół przecedzić, dodać pokrojoną natkę. Podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

959

kcal

Białka

100

gram

Węglowodany

16

gram

Tłuszcze

51

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły