Rosół z kury
m7
Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.
0
0 / 0
Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 l woda
1 szt. kura cała
0.50 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
1 łyżka nać pietruszki
20 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
1
Kurę opłukać, podzielić na porcję. Włożyć do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa, gotować. Następnie cebulę obrać, zrumienić na tłuszczu, dodać do rosołu razem z solą i pieprzem. Rosół przecedzić, dodać pokrojoną natkę. Podawać z makaronem.