Rosół z kury
m7
Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
959
kcal
Białka
100
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aby rosół był klarowny należy gotować go na bardzo słabym ogniu, nie przykrywać.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 l woda
1 szt. kura cała
0.50 szt. cebula
1 szt. liść laurowy
1 łyżka nać pietruszki
20 dag. włoszczyzna
Przygotowanie
Kurę opłukać, podzielić na porcję. Włożyć do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu. Włoszczyznę obrać, opłukać, dodać do podgotowanego mięsa, gotować. Następnie cebulę obrać, zrumienić na tłuszczu, dodać do rosołu razem z solą i pieprzem. Rosół przecedzić, dodać pokrojoną natkę. Podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
959
kcal
Białka
100
gram
Węglowodany
16
gram
Tłuszcze
51
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.