Rosół z krajaneczką
lubella
Wypróbuj nasz doskonały przepis na delikatny rosół z tradycyjnym makaronem jajecznym typu krajaneczka. To klasyczny posiłek w wersji niskotłuszczowej, dietetycznej i bardzo smacznej. Dzięki tak przygotowanemu daniu nasycisz głód aromatycznym rosołem lub przygotujesz bazę-bulion pod inne, smakowite zupy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2054
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
353
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 2
Wypróbuj nasz doskonały przepis na delikatny rosół z tradycyjnym makaronem jajecznym typu krajaneczka. To klasyczny posiłek w wersji niskotłuszczowej, dietetycznej i bardzo smacznej. Dzięki tak przygotowanemu daniu nasycisz głód aromatycznym rosołem lub przygotujesz bazę-bulion pod inne, smakowite zupy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron lubella jajeczna krajaneczka
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1 szt. włoszczyzna
2 łodyga lubczyk
2 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz
1 szt. liść laurowy
900 wrząca woda
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Do garnka z wrzątkiem wlej bulion drobiowy Krakus. Wymieszaj i doprowadź do zagotowania.
W międzyczasie umyj, obierz i pokrój włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka z wrzącym wywarem.
Gotuj na małym ogniu przez 30 minut, następnie odcedź bulion i dopraw solą dla smaku.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2054
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
353
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.