Rosół z krajaneczką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Rosół z krajaneczką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3323-1702057681292.jpeg&w=3840&q=75)
Wypróbuj nasz doskonały przepis na delikatny rosół z tradycyjnym makaronem jajecznym typu krajaneczka. To klasyczny posiłek w wersji niskotłuszczowej, dietetycznej i bardzo smacznej. Dzięki tak przygotowanemu daniu nasycisz głód aromatycznym rosołem lub przygotujesz bazę-bulion pod inne, smakowite zupy.
0
4 / 2
Wypróbuj nasz doskonały przepis na delikatny rosół z tradycyjnym makaronem jajecznym typu krajaneczka. To klasyczny posiłek w wersji niskotłuszczowej, dietetycznej i bardzo smacznej. Dzięki tak przygotowanemu daniu nasycisz głód aromatycznym rosołem lub przygotujesz bazę-bulion pod inne, smakowite zupy.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron lubella jajeczna krajaneczka
300 koncentrat bulionu drobiowego krakus
1 szt. włoszczyzna
2 łodyga lubczyk
2 szt. ziele angielskie
3 szt. pieprz
1 szt. liść laurowy
900 wrząca woda
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Do garnka z wrzątkiem wlej bulion drobiowy Krakus. Wymieszaj i doprowadź do zagotowania.
W międzyczasie umyj, obierz i pokrój włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka z wrzącym wywarem.
Gotuj na małym ogniu przez 30 minut, następnie odcedź bulion i dopraw solą dla smaku.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem. Smacznego!