Rosół z krajaneczką

lubella
Rosół z krajaneczką

0

4 / 2

Wypróbuj nasz doskonały przepis na delikatny rosół z tradycyjnym makaronem jajecznym typu krajaneczka. To klasyczny posiłek w wersji niskotłuszczowej, dietetycznej i bardzo smacznej. Dzięki tak przygotowanemu daniu nasycisz głód aromatycznym rosołem lub przygotujesz bazę-bulion pod inne, smakowite zupy.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron lubella jajeczna krajaneczka

300 koncentrat bulionu drobiowego krakus

1 szt. włoszczyzna

2 łod. lubczyk

2 szt. ziele angielskie

3 szt. pieprz

1 szt. liść laurowy

900 wrząca woda

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Do garnka z wrzątkiem wlej bulion drobiowy Krakus. Wymieszaj i doprowadź do zagotowania.

2

W międzyczasie umyj, obierz i pokrój włoszczyznę. Wrzuć ją do garnka z wrzącym wywarem.

3

Gotuj na małym ogniu przez 30 minut, następnie odcedź bulion i dopraw solą dla smaku.

4

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron rozdziel na talerze i zalej rosołem. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły