Rosół z kluseczkami z wątroby

m7

Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
179
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa
1 szkl. włoszczyzna
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. jajko
1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka bułka tarta
40 dag. wątroba drobiowa
Przygotowanie
Do garnka wlać wodę, dodać umyte udka. Dodać włoszczyznę, przyprawy i gotować.
Wątróbkę zmielić razem z czosnkiem i cebulą. Dodać pieprz, jajko, mąkę oraz bułkę tartą i wymieszać. Za pomocą łyżeczki nakładać do rosołu kluseczki i ugotować.