Rosół z kluseczkami z wątroby

m7
Rosół z kluseczkami z wątroby

0

0 / 0

Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. przyprawa

1 szkl. włoszczyzna

1 szt. udko z kurczaka

1 szt. kostka rosołowa

2 szt. czosnek

1 szt. cebula

1 szt. jajko

1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

3 łyżka bułka tarta

40 dag. wątroba drobiowa

Przygotowanie


1

Do garnka wlać wodę, dodać umyte udka. Dodać włoszczyznę, przyprawy i gotować.

2

Wątróbkę zmielić razem z czosnkiem i cebulą. Dodać pieprz, jajko, mąkę oraz bułkę tartą i wymieszać. Za pomocą łyżeczki nakładać do rosołu kluseczki i ugotować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły