Rosół z kluseczkami z wątroby
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół z kluseczkami z wątroby](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975039007.jpeg&w=3840&q=75)
Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu.
0
0 / 0
Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa
1 szkl. włoszczyzna
1 szt. udko z kurczaka
1 szt. kostka rosołowa
2 szt. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. jajko
1.50 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
3 łyżka bułka tarta
40 dag. wątroba drobiowa
Przygotowanie
1
Do garnka wlać wodę, dodać umyte udka. Dodać włoszczyznę, przyprawy i gotować.
2
Wątróbkę zmielić razem z czosnkiem i cebulą. Dodać pieprz, jajko, mąkę oraz bułkę tartą i wymieszać. Za pomocą łyżeczki nakładać do rosołu kluseczki i ugotować.