0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa
1 Szklanka
włoszczyzna
1 Sztuka
udko z kurczaka
1 Sztuka
kostka rosołowa
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajko
1.5 Łyżki
mąka
3 Łyżki
bułka tarta
40 Dekagramów
Wątroba drobiowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do garnka wlewamy wodę dodajemy umyte udka. Dodajemy włoszczyznę, przyprawy i gotujemy. Wątrobę mielimy razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy pieprz, jajko, mąkę oraz bułkę tartą i mieszamy. Za pomocą łyżeczki nakładamy do rosołu kluseczki i gotujemy. Smacznego !!

Opis

Dobry pomysł na urozmaicenie rosołu

Podobne przepisy

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pieczarkowa

Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa pomidorowa z kukurydzą i makaronem krajanką

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Domowy rosół

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!