Rosół z kaczki z uszkami
bartek
Esencjonalny rosół z kaczki z dodatkiem uszek.
0
0 / 0
Esencjonalny rosół z kaczki z dodatkiem uszek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
5 g seler
1 szt. cebula
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
0.50 dek. kaczka cała
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić na pół i opalić nad ogniem kilka minut.
2
Z umytych i obranych warzyw oraz mięsa wstawić rosół, dodać opaloną cebulę. Gotować na małym ogniu około 3 godzin, aż rosół będzie klarowny. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
3
Podawać z mięsnymi uszkami.