Rosół z kaczki z uszkami

bartek

Esencjonalny rosół z kaczki z dodatkiem uszek.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
102
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Esencjonalny rosół z kaczki z dodatkiem uszek.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
5 g seler
1 szt. cebula
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
3 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
0.50 dag. kaczka cała
Przygotowanie
Cebulę pokroić na pół i opalić nad ogniem kilka minut.
Z umytych i obranych warzyw oraz mięsa wstawić rosół, dodać opaloną cebulę. Gotować na małym ogniu około 3 godzin, aż rosół będzie klarowny. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Podawać z mięsnymi uszkami.