Rosół z kaczki z uszkami

bartek
Rosół z kaczki z uszkami

0

0 / 0

Esencjonalny rosół z kaczki z dodatkiem uszek.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

5 g seler

1 szt. cebula

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

3 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

0.50 dek. kaczka cała

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić na pół i opalić nad ogniem kilka minut.

2

Z umytych i obranych warzyw oraz mięsa wstawić rosół, dodać opaloną cebulę. Gotować na małym ogniu około 3 godzin, aż rosół będzie klarowny. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

3

Podawać z mięsnymi uszkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły