Rosół z cielęciną

bartek
Rosół z cielęciną

0

0 / 0

Lekki dietetyczny rosół, który najlepiej smakuje z makaronem i natką pietruszki.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. kurkuma

1 szt. udko z kurczaka

2 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

20 dag. cielęcina

0.50 pęcz. nać selera

Przygotowanie


1

Do zimnej wody wkładamy obrane i pokrojone w krążki marchewkę i pietruszkę, kawałek selera oraz nać selera i gotujemy na wolnym ogniu.

2

Jak wywar zacznie się gotować, dodajemy szynkę cielęcą i kurczaka.

3

Zmniejszamy ogień, aby rosół gotował się bez przykrycia najwolniej, jak to tylko możliwie. Pianę, która powstaje w trakcie gotowania, zbieramy łyżką.

4

Po godzinie doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną kurkumy.

5

Wyjmujemy nać selera i gotujemy jeszcze około 30 min.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły