Rosół z cielęciną
bartek
0
0 / 0
Lekki dietetyczny rosół, który najlepiej smakuje z makaronem i natką pietruszki.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. kurkuma
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
20 dek. cielęcina
0.50 pęcz. nać selera
Przygotowanie
1
Do zimnej wody wkładamy obrane i pokrojone w krążki marchewkę i pietruszkę, kawałek selera oraz nać selera i gotujemy na wolnym ogniu.
2
Jak wywar zacznie się gotować, dodajemy szynkę cielęcą i kurczaka.
3
Zmniejszamy ogień, aby rosół gotował się bez przykrycia najwolniej, jak to tylko możliwie. Pianę, która powstaje w trakcie gotowania, zbieramy łyżką.
4
Po godzinie doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną kurkumy.
5
Wyjmujemy nać selera i gotujemy jeszcze około 30 min.