Rosół z cielęciną
bartek
Lekki dietetyczny rosół, który najlepiej smakuje z makaronem i natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lekki dietetyczny rosół, który najlepiej smakuje z makaronem i natką pietruszki.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. kurkuma
1 szt. udko z kurczaka
2 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
20 dag. cielęcina
0.50 pęcz. nać selera
Przygotowanie
Do zimnej wody wkładamy obrane i pokrojone w krążki marchewkę i pietruszkę, kawałek selera oraz nać selera i gotujemy na wolnym ogniu.
Jak wywar zacznie się gotować, dodajemy szynkę cielęcą i kurczaka.
Zmniejszamy ogień, aby rosół gotował się bez przykrycia najwolniej, jak to tylko możliwie. Pianę, która powstaje w trakcie gotowania, zbieramy łyżką.
Po godzinie doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną kurkumy.
Wyjmujemy nać selera i gotujemy jeszcze około 30 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.