Rosół wegetariański

EkspertOdKuchni
Rosół wegetariański

0

0 / 0

Rosół wegetariański to pyszna i sycąca zupa, która doskonale sprawdza się jako rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Idealnie sprawdzi się nie tylko na obiad, ale i rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Rosół jest wyjątkowo aromatyczny i doskonale smakuje z makaronem. Życzymy smacznego!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 l woda

500 g marchewka

3 szt. korzeń pietruszki

1 szt. por

1 szt. seler

0.50 szt. biała kapusta

2 szt. cebula biała

1 szt. lubczyk natka

30 ml sos sojowy

1 szczyp. sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, czosnek granulowany

Przygotowanie


1

Wszystkie warzywa obieramy i kroimy na mniejsze części. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.

2

Wodę z warzywami zagotowujemy, a następnie zmniejszamy moc grzania do minimum — tak, aby rosół pyrkał. Gotujemy około 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę lubczyku, sos sojowy i resztę przypraw według uznania.

4

Rosół wegetariański podajemy z makaronem i pokrojonymi drobno warzywami z rosołu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

294

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

69

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły