Rosół wegetariański
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Rosół wegetariański](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712218337549.jpg&w=3840&q=75)
Rosół wegetariański to pyszna i sycąca zupa, która doskonale sprawdza się jako rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Idealnie sprawdzi się nie tylko na obiad, ale i rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Rosół jest wyjątkowo aromatyczny i doskonale smakuje z makaronem. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Rosół wegetariański to pyszna i sycąca zupa, która doskonale sprawdza się jako rozgrzewający posiłek w chłodne dni. Idealnie sprawdzi się nie tylko na obiad, ale i rodzinne uroczystości lub przyjęcia. Rosół jest wyjątkowo aromatyczny i doskonale smakuje z makaronem. Życzymy smacznego!
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 l woda
500 g marchewka
3 szt. korzeń pietruszki
1 szt. por
1 szt. seler
0.50 szt. biała kapusta
2 szt. cebula biała
1 szt. lubczyk natka
30 ml sos sojowy
1 szczyp. sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, czosnek granulowany
Przygotowanie
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy na mniejsze części. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Wodę z warzywami zagotowujemy, a następnie zmniejszamy moc grzania do minimum — tak, aby rosół pyrkał. Gotujemy około 40 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę lubczyku, sos sojowy i resztę przypraw według uznania.
Rosół wegetariański podajemy z makaronem i pokrojonymi drobno warzywami z rosołu.