Rosół tradycyjny
lubella
Rosół to zupa niezwykle esencjonalna, a kluczem do idealnego rosołu jest czas oraz makaron. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny rosół.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
901
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rosół to zupa niezwykle esencjonalna, a kluczem do idealnego rosołu jest czas oraz makaron. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny rosół.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. makaron lubella jajeczna krajaneczka
4.50 l woda
1.50 kg kurczak cały
1 pęcz. włoszczyzna
4 szt. ziele angielskie
2 szt. listek laurowy
1 szt. cebula
1.50 łyżka sól
Przygotowanie
Kurczaka zalać zimną wodą, zagotować.
Kiedy woda zacznie wrzeć, posolić.
Powstałe szumowiny ściągnąć i dodać warzywa oraz ziele i listki laurowe.
Cebulę opalić na palniku, przełożyć do garnka.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc na minimum i gotować pod przykryciem przez 3 godziny.
Doprawić solą do smaku.
Podawać z krajaneczką.