Rosół tradycyjny
lubella
0
0 / 0
Rosół to zupa niezwykle esencjonalna, a kluczem do idealnego rosołu jest czas oraz makaron. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny rosół.
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 opak. makaron lubella jajeczna krajaneczka
4.50 l woda
1.50 kg kurczak cały
1 pęcz. włoszczyzna
4 szt. ziele angielskie
2 szt. listek laurowy
1 szt. cebula
1.50 łyżka sól
Przygotowanie
1
Kurczaka zalać zimną wodą, zagotować.
2
Kiedy woda zacznie wrzeć, posolić.
3
Powstałe szumowiny ściągnąć i dodać warzywa oraz ziele i listki laurowe.
4
Cebulę opalić na palniku, przełożyć do garnka.
5
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc na minimum i gotować pod przykryciem przez 3 godziny.
6
Doprawić solą do smaku.
7
Podawać z krajaneczką.