Rosół tradycyjny

lubella
Rosół tradycyjny

0

0 / 0

Rosół to zupa niezwykle esencjonalna, a kluczem do idealnego rosołu jest czas oraz makaron. Wypróbuj nasz przepis na tradycyjny rosół.

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 opak. makaron lubella jajeczna krajaneczka

4.50 l woda

1.50 kg kurczak cały

1 pęcz. włoszczyzna

4 szt. ziele angielskie

2 szt. listek laurowy

1 szt. cebula

1.50 łyżka sól

Przygotowanie


1

Kurczaka zalać zimną wodą, zagotować.

2

Kiedy woda zacznie wrzeć, posolić.

3

Powstałe szumowiny ściągnąć i dodać warzywa oraz ziele i listki laurowe.

4

Cebulę opalić na palniku, przełożyć do garnka.

5

Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc na minimum i gotować pod przykryciem przez 3 godziny.

6

Doprawić solą do smaku.

7

Podawać z krajaneczką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

901

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły