1

Składniki

1 Opakowanie
2 Kilogramy
kurczak cały
300 Gramów
Wołowina
2 Kilogramy
Marchewka
1 Sztuka
pietruszka
1 Sztuka
cebula
2 Pęczki
Natka pietruszki
0.5 Sztuki
seler
0.5 Sztuki
Pora
1 Sztuka
Liść kapusty włoskiej
1 Łyżka
sól
2 Sztuki
Ziarno ziela angielskiego
1 Sztuka
liść laurowy
5 Sztuk
Ziarna pieprzu
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso (kurczaka i wołowinę) opłucz, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą. Dodaj sól i zagotuj na średnim ogniu.
  2. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i odcedź szumowiny. Gotuj rosół na małym ogniu przez 1,5 godziny. Pamiętaj, by zostawić lekko uchyloną pokrywkę.
  3. Opal cebulę na ogniu, aż jej wierzchnia warstwa zrobi się czarna. Obierz marchewkę, pietruszkę i seler, a por i natkę opłucz.
  4. Warzywa włóż do rosołu i zagotuj. Teraz dodaj resztę przypraw: ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez mniej więcej 1 godzinę.
  5. Rosół najlepiej smakuje gorący, z ugotowanym makaronem jajecznym Lubella, posiekaną natką pietruszki, pokrojoną na cienkie plasterki marchewką z rosołu oraz kawałkami mięsa.

Podobne przepisy

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa borowikowa z łazankami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa borowikowa z łazankami

Zupa minestone

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!