0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Pęczek świeżej kolendry
2 Sztuki
Limonka
1 Łyżka
Przyprawa kucharek
60 Dekagramów
Wołowina z kością
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy zwyczajny rosół.
  2. Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy oczyszczoną włoszczyznę i 1 cebulę.
  3. Przyprawiamy Kucharkiem.
  4. Gorący nalewamy do miseczek.
  5. Siekamy pozostałe cebulę i kolendrę.
  6. Wciskamy po pół limonki do każdej miseczki, dodajemy cebulę i kolendrę.

Opis

jeśli znudził się komuś zwykły rosół to świetny pomysł jak go "odświeżyć"

Podobne przepisy

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Tajska zupa z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tajska zupa z krewetkami

Barszcz biały

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!