0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Pęczek świeżej kolendry
2 Sztuki
Limonka
1 Łyżka
Przyprawa kucharek
60 Dekagramów
Wołowina z kością
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy zwyczajny rosół.
  2. Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy oczyszczoną włoszczyznę i 1 cebulę.
  3. Przyprawiamy Kucharkiem.
  4. Gorący nalewamy do miseczek.
  5. Siekamy pozostałe cebulę i kolendrę.
  6. Wciskamy po pół limonki do każdej miseczki, dodajemy cebulę i kolendrę.

Opis

jeśli znudził się komuś zwykły rosół to świetny pomysł jak go "odświeżyć"

Podobne przepisy

Rosół

Średni Do 1 godz

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min

Rosół

Średni Do 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!