Rosół po meksykańsku

m7
Rosół po meksykańsku

0

0 / 0

Jeśli znudził się komuś zwykły rosół to ten przepis jest świetny, aby go odświeżyć.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. włoszczyzna

3 szt. cebula

1 szt. pęczek świeżej kolendry

2 szt. limonka

1 łyżka przyprawa kucharek

60 dag. wołowina z kością

Przygotowanie


1

Mięso opłukać, zalać zimną wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę i 1 cebulę. Przyprawić i gotować do miękkości mięsa.

2

Posiekać pozostałą cebulę oraz kolendrę.

3

Gorący rosół nalać do miseczek.

4

Wcisnąć po pół limonki do każdej miseczki, dodać cebulę i kolendrę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

683

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły