0

Składniki

1 Sztuka
włoszczyzna
3 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Pęczek świeżej kolendry
2 Sztuki
Limonka
1 Łyżka
Przyprawa kucharek
60 Dekagramów
Wołowina z kością
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy zwyczajny rosół.
  2. Mięso płuczemy, zalewamy zimną wodą, dodajemy oczyszczoną włoszczyznę i 1 cebulę.
  3. Przyprawiamy Kucharkiem.
  4. Gorący nalewamy do miseczek.
  5. Siekamy pozostałe cebulę i kolendrę.
  6. Wciskamy po pół limonki do każdej miseczki, dodajemy cebulę i kolendrę.

Opis

jeśli znudził się komuś zwykły rosół to świetny pomysł jak go "odświeżyć"

Podobne przepisy

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Barszcz biały

Łatwy Do 1 godz
Barszcz biały

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Kółeczka w groszki

Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!