Rosół mój ulubiony

m7
Rosół mój ulubiony

1

1 / 1

Aromatyczny rosół to klasyk na niedzielnym stole.

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka przyprawa typu vegeta

1 szt. cebula

0.25 szt. kapusta włoska

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. marchew

0.50 szt. seler

1 szt. por

1 szt. skrzydło indyka

2 szt. skrzydełka kurczaka

2 szt. udka kurczaka

1 szt. lubczyk

2 szt. liść selera

1 szt. koper ogrodowy

4 szt. pieprz ziarnisty

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

30 dek. schab karkowy wieprzowy

30 dek. szponder wołowy

Przygotowanie


1

Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować.

2

Gotować na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.

3

Cedzakiem zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa (kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy.

4

Gotować do miękkości mięsa.

5

Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły