Rosół mój ulubiony

m7

Aromatyczny rosół to klasyk na niedzielnym stole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
1 / 1
Aromatyczny rosół to klasyk na niedzielnym stole.
18
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szt. cebula
0.25 szt. kapusta włoska
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. marchew
0.50 szt. seler
1 szt. por
1 szt. skrzydło indyka
2 szt. skrzydełka kurczaka
2 szt. udka kurczaka
1 szt. lubczyk
2 szt. liść selera
1 szt. koper ogrodowy
4 szt. pieprz ziarnisty
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
30 dag. schab karkowy wieprzowy
30 dag. szponder wołowy
Przygotowanie
Mięso namoczyć, umyć, zalać zimną wodą i zagotować.
Gotować na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
Cedzakiem zebrać pianę z rosołu, dodać wszystkie warzywa (kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy.
Gotować do miękkości mięsa.
Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
649
kcal
Białka
62
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.