1

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
cebula
0.25 Sztuki
Kapusta włoska
1 Sztuka
korzeń pietruszki
2 Sztuki
marchew
0.5 Sztuki
seler
1 Sztuka
por
1 Sztuka
Skrzydło indyka
2 Sztuki
Skrzydełka kurczaka
2 Sztuki
Udka kurczaka
1 Sztuka
Lubczyk
2 Sztuki
Liść selera
1 Sztuka
koper ogrodowy
4 Sztuki
pieprz ziarnisty
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
30 Dekagramów
Schab karkowy wieprzowy
30 Dekagramów
Szponder wołowy
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso namoczyć,umyć,zalać zimną wodą i zagotować.
  2. Gotujemy na małym ogniu, wtedy rosół będzie klarowny.
  3. Cedzakiem zebrać pianę z rosołu,dodać wszystkie warzywa.
  4. (kapustę włoską zostawić i dołożyć na 10 min przed wyłączeniem rosołu) i przyprawy..
  5. Gotować do miękkości mięsa,na malutkim ogniu,wtedy będzie klarowny.
  6. Podawać z cienkim makaronem lub kluskami własnej roboty, posypany koperkiem lub natką.

Opis

Ten rosół,gości w naszym domu od zawsze,oczywiście sól zastąpiona jest przyprawami,smakuje tak jak wygląda.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!