Rosół królewski
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół królewski](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3354-1702057681314.jpeg&w=3840&q=75)
Rosół królewski, to intensywny wywar z indyka z dodatkiem kalafiora oraz dużej ilości marchewki. Podawaj go z makaronem lub kluseczkami.
0
0 / 0
Rosół królewski, to intensywny wywar z indyka z dodatkiem kalafiora oraz dużej ilości marchewki. Podawaj go z makaronem lub kluseczkami.
7
Składniki
120 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
2 szt. szyjki indycze
0.25 szt. kalafior
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
3 szt. marchew
2 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Na szyjkach indyka wraz z listkiem i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego ugotować wywar.
2
Następnie dodać pokrojoną w słupki marchewkę oraz kalafiora. Całość gotować do miękkości.
3
Na końcu doprawić do smaku.
4
Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem i posypanym natką pietruszki.