Rosół królewski

m7
Rosół królewski

0

0 / 0

Rosół królewski, to intensywny wywar z indyka z dodatkiem kalafiora oraz dużej ilości marchewki. Podawaj go z makaronem lub kluseczkami.

7

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

2 szt. szyjki indycze

0.25 szt. kalafior

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

3 szt. marchew

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Na szyjkach indyka wraz z listkiem i kilkoma ziarenkami ziela angielskiego ugotować wywar.

2

Następnie dodać pokrojoną w słupki marchewkę oraz kalafiora. Całość gotować do miękkości.

3

Na końcu doprawić do smaku.

4

Podawać z wcześniej ugotowanym makaronem i posypanym natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły