Rosół drobiowy
m7
Rosół to tradycyjna niedzielna zupa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
535
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rosół to tradycyjna niedzielna zupa.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szt. kurczak
0.25 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. marchew
0.33 szt. por
1 szt. nać pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
Przygotowanie
Kurczaka wyczyścić, wrzucić na wrzątek, a jak sie zacznie gotować wyjąć, umyć garnek, nastawić w nim świeżą wodę.
Kurczaka opłukać zimną wodą. Jak woda w garnku się zagotuje wrzucić wszystkie warzywa, kurczaka i kostkę.
Doprawić.
Gotować około 2 godzin. Następnie wyjąć mięso, a rosół odcedzić, podawać z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
535
kcal
Białka
58
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.