Rosół drobiowy

m7
Rosół drobiowy

0

0 / 0

Rosół to tradycyjna niedzielna zupa.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

1 szt. kurczak

0.25 szt. seler

1 szt. korzeń pietruszki

2 szt. marchew

0.33 szt. por

1 szt. nać pietruszki

1 szt. cebula

1 szt. kostka rosołowa drobiowa

Przygotowanie


1

Kurczaka wyczyścić, wrzucić na wrzątek, a jak sie zacznie gotować wyjąć, umyć garnek, nastawić w nim świeżą wodę.

2

Kurczaka opłukać zimną wodą. Jak woda w garnku się zagotuje wrzucić wszystkie warzywa, kurczaka i kostkę.

3

Doprawić.

4

Gotować około 2 godzin. Następnie wyjąć mięso, a rosół odcedzić, podawać z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

535

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły