Rosół drobiowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół drobiowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976248029.jpeg&w=3840&q=75)
Rosół to tradycyjna niedzielna zupa.
0
0 / 0
Rosół to tradycyjna niedzielna zupa.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
1 szt. kurczak
0.25 szt. seler
1 szt. korzeń pietruszki
2 szt. marchew
0.33 szt. por
1 szt. nać pietruszki
1 szt. cebula
1 szt. kostka rosołowa drobiowa
Przygotowanie
1
Kurczaka wyczyścić, wrzucić na wrzątek, a jak sie zacznie gotować wyjąć, umyć garnek, nastawić w nim świeżą wodę.
2
Kurczaka opłukać zimną wodą. Jak woda w garnku się zagotuje wrzucić wszystkie warzywa, kurczaka i kostkę.
3
Doprawić.
4
Gotować około 2 godzin. Następnie wyjąć mięso, a rosół odcedzić, podawać z makaronem.