0

Składniki

700 Mililitrów
woda
3 Szczypty
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Szczypta
Estragon
1 Szczypta
Lubczyk
3 Szczypty
papryka ostra
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
300 Dekagramów
pierś kurczaka
200 Dekagramów
Wieprzowina
0.5 Sztuki
kostka rosołowa drobiowa
0.5 Sztuki
Kostka wołowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę. Filet drobiowy w całości zalać wodą.
  2. Dodać wszystkie przyprawy oprócz kostek bulionowych, które należy wrzucić pod koniec gotowania.
  3. Całość gotować 30-40 minut.

Opis

Na zimowe wieczory.

Podobne przepisy

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Nowoczesny rosół drobiowo-wołowy z warzywnymi pulpecikami

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!