0

Składniki

2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Karp świeży
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego, oraz korpusu kurczaka gotujemy wywar na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Jak zupa zacznie się klarować dodajemy umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotujemy jeszcze około 40 minut.
  3. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami mięsa ryby.

Opis

Klarowna zupa drobiowo-rybna.

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!