0

Składniki

2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Karp świeży
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego, oraz korpusu kurczaka gotujemy wywar na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Jak zupa zacznie się klarować dodajemy umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotujemy jeszcze około 40 minut.
  3. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami mięsa ryby.

Opis

Klarowna zupa drobiowo-rybna.

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!