Example thumb
0

Składniki

2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Karp świeży
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego, oraz korpusu kurczaka gotujemy wywar na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Jak zupa zacznie się klarować dodajemy umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotujemy jeszcze około 40 minut.
  3. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami mięsa ryby.

Opis

Klarowna zupa drobiowo-rybna.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!