Rosół drobiowo-rybny

m7
Rosół drobiowo-rybny

0

0 / 0

Klarowna zupa drobiowo-rybna to ciekawe połączenie smakowe. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni oraz lubisz nowe smaki wypróbuj rosół drobiowo-rybny.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler korzeń

3 szt. liść laurowy

3 szt. ziele angielskie

1 szt. karp świeży

1 dek. korpus z kurczaka

Przygotowanie


1

Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego oraz korpusu kurczaka ugotować wywar na wolnym ogniu. Gotować około 1,5 godziny.

2

Jak zupa zacznie się klarować dodać umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotować jeszcze około 40 minut.

3

Zupę podawać tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami kurczaka i ryby.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły