0

Składniki

2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Karp świeży
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego, oraz korpusu kurczaka gotujemy wywar na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Jak zupa zacznie się klarować dodajemy umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotujemy jeszcze około 40 minut.
  3. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami mięsa ryby.

Opis

Klarowna zupa drobiowo-rybna.

Podobne przepisy

Domowy rosół staropolski

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Domowy rosół staropolski

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Pomidorowa zabielana

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pomidorowa zabielana

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Zupa z marchewką i groszkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z marchewką i groszkiem

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!