Rosół drobiowo-rybny

m7

Klarowna zupa drobiowo-rybna to ciekawe połączenie smakowe. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni oraz lubisz nowe smaki wypróbuj rosół drobiowo-rybny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
553
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Klarowna zupa drobiowo-rybna to ciekawe połączenie smakowe. Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni oraz lubisz nowe smaki wypróbuj rosół drobiowo-rybny.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szt. marchew
2 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler korzeń
3 szt. liść laurowy
3 szt. ziele angielskie
1 szt. karp świeży
1 dag. korpus z kurczaka
Przygotowanie
Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego oraz korpusu kurczaka ugotować wywar na wolnym ogniu. Gotować około 1,5 godziny.
Jak zupa zacznie się klarować dodać umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotować jeszcze około 40 minut.
Zupę podawać tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami kurczaka i ryby.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
553
kcal
Białka
70
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.