0

Składniki

2 Sztuki
marchew
2 Sztuki
korzeń pietruszki
1 Sztuka
Seler korzeń
3 Sztuki
liść laurowy
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
Karp świeży
1 Dekagram
Korpus z kurczaka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z warzyw, liścia laurowego i ziela angielskiego, oraz korpusu kurczaka gotujemy wywar na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
  2. Jak zupa zacznie się klarować dodajemy umytą i oczyszczoną rybę za szkieletem. Gotujemy jeszcze około 40 minut.
  3. Zupę podajemy tradycyjnie z makaronem oraz kawałkami mięsa ryby.

Opis

Klarowna zupa drobiowo-rybna.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Zupa grzybowa

Średni Do 3 godz.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa szczawiowa z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!