0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Sztuka
kurczak cały
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
nać pietruszki
25 Dekagramów
Wołowina chuda
5 Dekagramów
seler
30 Dekagramów
makaron świderki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wołowinę oraz porcję rosołową zalewamy 1,2 litra wody. Dodajemy marchewkę oraz pietruszkę i seler. Makaron gotujemy według przepisu. Rosół doprawiamy do smaku. Makaron rozkładamy na talerze i zalewamy rosołem.

Opis

Sama robiłam rosół.

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Wędzona pierś kurczaka

Łatwy Do 3 godz
Wędzona pierś kurczaka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!