Rosół

uwielbiampl
Rosół

1

0 / 0

W wielu domach niedziela bez rosołu jest niepełna. Dobry rosół to esencja z warzyw i mięsa, która podana z makaronem jest najlepsza.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

200 koncentrat bulionu drobiowego krakus

200 g makaron lubella 5-jajeczna nitki

400 g włoszczyzna

1 szt. cebula

3 szt. ziele angielskie

3 szt. ziarna pieprzu

1 szt. liść laurowy

1 łyżka masło

1 szt. seler naciowy

Przygotowanie


1

Koncentrat bulionu drobiowego KRAKUS mieszamy z 0,9 l wrzącej wody. Uzyskamy tym sposobem 1,5l wywaru.

2

Dodajemy przygotowaną wcześniej włoszczyznę, seler naciowy, cebulę i przyprawy. Rosół gotujemy na małym ogniu około pół godziny.

3

Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można też dodać pokrojone w kostkę gotowane mięso kurczaka.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły