1

Składniki

200 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
200 Gramów
1 Szczypta
sól
400 Gramów
włoszczyzna
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
Ziarna pieprzu
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
masło
1 Sztuka
seler naciowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Koncentrat bulionu drobiowego KRAKUS mieszamy z 0,9 l wrzącej wody. Uzyskamy tym sposobem 1,5l wywaru.
  2. Dodajemy przygotowaną wcześniej włoszczyznę, seler naciowy, cebulę i przyprawy. Rosół gotujemy na małym ogniu około pół godziny.
  3. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można też dodać pokrojone w kostkę gotowane mięso kurczaka.

Podobne przepisy

Rosół tradycyjny

Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Grzybowa jak u babci

Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Kółeczka w groszki

Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!