1

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Kostki
kostka rosołowa
200 Gramów
ingridient
makaron Lubella krajanka
400 Gramów
włoszczyzna
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
Ziarna pieprzu
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kostki rosołowe wrzucamy do 1,5 litra gotującej się wody.
  2. Dodajemy przygotowaną wcześniej włoszczyznę, cebulę i przyprawy. Rosół solimy i gotujemy na małym ogniu około pół godziny.
  3. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można też dodać pokrojone w kostkę gotowane mięso kurczaka.

Opis

Pyszna zupa.

Podobne przepisy

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz.

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min.

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min.

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz.

Barszcz czerwony z wytrawnymi ciasteczkami z rozmarynem i sk...

Łatwy Do 2 godz.

Domowy rosół

Łatwy Ponad 3 godz.

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!