Rosół
uwielbiampl
1
0 / 0
W wielu domach niedziela bez rosołu jest niepełna. Dobry rosół to esencja z warzyw i mięsa, która podana z makaronem jest najlepsza.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. sól
200 koncentrat bulionu drobiowego krakus
200 g makaron lubella 5-jajeczna nitki
400 g włoszczyzna
1 szt. cebula
3 szt. ziele angielskie
3 szt. ziarna pieprzu
1 szt. liść laurowy
1 łyżka masło
1 szt. seler naciowy
Przygotowanie
1
Koncentrat bulionu drobiowego KRAKUS mieszamy z 0,9 l wrzącej wody. Uzyskamy tym sposobem 1,5l wywaru.
2
Dodajemy przygotowaną wcześniej włoszczyznę, seler naciowy, cebulę i przyprawy. Rosół gotujemy na małym ogniu około pół godziny.
3
Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można też dodać pokrojone w kostkę gotowane mięso kurczaka.