1

Składniki

200 Mililitrów
ingridient
koncentrat bulionu drobiowego Krakus
200 Gramów
1 Szczypta
sól
400 Gramów
włoszczyzna
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
ziele angielskie
3 Sztuki
Ziarna pieprzu
1 Sztuka
liść laurowy
1 Łyżka
masło
1 Sztuka
seler naciowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Koncentrat bulionu drobiowego KRAKUS mieszamy z 0,9 l wrzącej wody. Uzyskamy tym sposobem 1,5l wywaru.
  2. Dodajemy przygotowaną wcześniej włoszczyznę, seler naciowy, cebulę i przyprawy. Rosół gotujemy na małym ogniu około pół godziny.
  3. Podajemy z wcześniej ugotowanym makaronem. Można też dodać pokrojone w kostkę gotowane mięso kurczaka.

Podobne przepisy

Rosół tradycyjny

Przepis
Średni Do 3 godz
Rosół tradycyjny

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Barszcz świąteczny

Przepis
Średni Do 40 min
Barszcz świąteczny

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Żurek na własnym zakwasie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żurek na własnym zakwasie

Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z karpiem w orzechach

Grzybowa jak u babci

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Grzybowa jak u babci

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!