Rosół

m7
Rosół

Średnia 5 / 1

Oceń!

Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mięso wołowe

3 szczyp. sól

2 l woda

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. por

2 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować.

Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szumy.

Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.

Przecedzić.

Podawać w talerzu, posypany natkę pietruszką lub makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

697

kcal

Białka

67

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły