Rosół

m7

Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
697
kcal
Białka
67
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mięso wołowe
3 szczyp. sól
2 l woda
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. por
2 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować.
Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szumy.
Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
Przecedzić.
Podawać w talerzu, posypany natkę pietruszką lub makaronem.