Rosół

m7
Rosół

1

5 / 1

Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mięso wołowe

3 szcz. sól

2 l woda

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

1 szt. por

2 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

1 łyżka nać pietruszki

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować.

2

Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szumy.

3

Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.

4

Przecedzić.

5

Podawać w talerzu, posypany natkę pietruszką lub makaronem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły