Rosół
m7
Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.
1
5 / 1
Rosół wołowy z makaronem i masą warzyw to pyszny i aromatyczny wywar.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mięso wołowe
3 szcz. sól
2 l woda
1 szt. marchew
1 szt. korzeń pietruszki
1 szt. seler
1 szt. por
2 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
1 łyżka nać pietruszki
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Umyte mięso zalać zimną wodą i gotować.
2
Przed zagotowaniem łyżką cedzakową zebrać szumy.
3
Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę oraz przyprawy i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa.
4
Przecedzić.
5
Podawać w talerzu, posypany natkę pietruszką lub makaronem.