Rosół

m7
Rosół

0

0 / 0

Tradycyjna zupa niedzielna wielu polskich rodzin.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g wołowina chuda

200 g włoszczyzna

1 szt. cebula

3 szt. ziele angielskie

2 szt. liść laurowy

3 szt. pieprz ziarnisty

0.50 szt. kura cała

Przygotowanie


1

Mięso wołowe i drobiowe umyć. Włożyć do garnka, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać umytą włoszczyznę, cebulę i przyprawy korzenne. Rosół posolić i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Następnie trzeba rosół przecedzić przez sito.

2

Podawać z domowym makaronem, kawałkami kury i cząstkami marchwi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

867

kcal

Białka

89

gram

Węglowodany

26

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły