Rosół
m7
Tradycyjna zupa niedzielna wielu polskich rodzin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
867
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tradycyjna zupa niedzielna wielu polskich rodzin.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g wołowina chuda
200 g włoszczyzna
1 szt. cebula
3 szt. ziele angielskie
2 szt. liść laurowy
3 szt. pieprz ziarnisty
0.50 szt. kura cała
Przygotowanie
Mięso wołowe i drobiowe umyć. Włożyć do garnka, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać umytą włoszczyznę, cebulę i przyprawy korzenne. Rosół posolić i gotować na małym ogniu około 1,5 godziny. Następnie trzeba rosół przecedzić przez sito.
Podawać z domowym makaronem, kawałkami kury i cząstkami marchwi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
867
kcal
Białka
89
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.