0

Składniki

2 Kostki
kostka rosołowa
200 Gramów
makaron nitki
3 Sztuki
Porcja rosołowa
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalewamy wodą, wrzucamy marchewki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotujemy pod przykryciem ok 40 min. Przelewamy rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości.

Opis

wyrazisty smak mięsa drobiowego

Podobne przepisy

Flaki wołowe z pieczarkami

Przepis
Średni Do 1 godz
Flaki wołowe z pieczarkami

Rosół staropolski z borowikami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Rosół staropolski z borowikami

Grochówka mojej babci

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grochówka mojej babci

Kapuśniak na żeberkach

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kapuśniak na żeberkach

Flaczki drobiowe

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Flaczki drobiowe

Grochówka na golonce

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Grochówka na golonce

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!