Rosół

m7

Wyrazisty smak mięsa drobiowego w rosole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
560
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3 / 3
Wyrazisty smak mięsa drobiowego w rosole.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kostka kostka rosołowa
200 g makaron nitki
3 szt. porcja rosołowa
5 szt. marchew
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalać wodą, wrzucić marchewki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotować pod przykryciem ok 40 min. Przelać rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki.
W osobnym garnku ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
560
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.