Rosół
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rosół](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976247542.jpeg&w=3840&q=75)
Wyrazisty smak mięsa drobiowego w rosole.
0
3 / 3
Wyrazisty smak mięsa drobiowego w rosole.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 kostka kostka rosołowa
200 g makaron nitki
3 szt. porcja rosołowa
5 szt. marchew
2 szt. liść laurowy
2 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalać wodą, wrzucić marchewki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotować pod przykryciem ok 40 min. Przelać rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki.
2
W osobnym garnku ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.