0

Składniki

2 Kostki
kostka rosołowa
200 Gramów
makaron nitki
3 Sztuki
Porcja rosołowa
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalewamy wodą, wrzucamy marchewki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotujemy pod przykryciem ok 40 min. Przelewamy rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości.

Opis

wyrazisty smak mięsa drobiowego

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Przepis
Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Jesienna zupa jarzynowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Rosół

Przepis
Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Przepis
Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!