0

Składniki

2 Kostki
kostka rosołowa
200 Gramów
makaron nitki
3 Sztuki
Porcja rosołowa
5 Sztuk
marchew
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Porcje rosołowe lub inne drobiowe mięso z kością zalewamy wodą, wrzucamy marchewki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz kostki rosołowe i gotujemy pod przykryciem ok 40 min. Przelewamy rosół przez sito pozbywając się kości oraz marchewki, wrzucamy makaron i gotujemy do miękkości.

Opis

wyrazisty smak mięsa drobiowego

Podobne przepisy

Ogórkowa z nutą koperku

Łatwy Do 40 min
Ogórkowa z nutą koperku

Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Średni Do 1 godz
Zupa grzybowa z makaronem muszelki

Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Trudny Do 3 godz
Zupa rybna z makaronem jajeczna krajaneczka

Zupa chłopska

Łatwy Do 1 godz
Zupa chłopska

Jesienna zupa jarzynowa

Łatwy Do 40 min
Jesienna zupa jarzynowa

Rosół

Średni Do 1 godz
Rosół

Rosół z krajaneczką

Średni Do 40 min
Rosół z krajaneczką

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!