1

Składniki

1 Kilogram
Surowy boczek
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrolować boczek, włożyć w siatkę i rękaw do pieczenia. Piec godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Po tym czasie, rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.

Opis

Zawsze na święta robię taki boczek.

Podobne przepisy

Bułeczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Bułeczki

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Przepis
Średni Do 3 godz
Chleb

Chleb czekoladowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Chlebek wieloziarnisty

Przepis
Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Małpi chleb

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!