1

Składniki

1 Kilogram
Surowy boczek
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżka
majeranek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrolować boczek, włożyć w siatkę i rękaw do pieczenia. Piec godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Po tym czasie, rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.

Opis

Zawsze na święta robię taki boczek.

Podobne przepisy

Bułeczki

Średni Do 3 godz
Bułeczki

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Chleb

Średni Do 3 godz
Chleb

Chleb czekoladowy

Łatwy Ponad 3 godz
Chleb czekoladowy

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Średni Ponad 3 godz
Chleb pełnoziarnisty ze słonecznikiem

Chlebek wieloziarnisty

Średni Do 2 godz
Chlebek wieloziarnisty

Małpi chleb

Łatwy Do 3 godz
Małpi chleb

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!