Rolowany boczek

m7
Rolowany boczek

Średnia 0 / 0

Oceń!

Zawsze na święta robię taki boczek.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg surowy boczek

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

1 łyżka majeranek

Przygotowanie


Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrolować boczek, włożyć w siatkę i rękaw do pieczenia. Piec godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Po tym czasie, rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

641

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

b/d

0

Tłuszcze

66

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły