Rolowany boczek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Rolowany boczek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976248199.jpeg&w=3840&q=75)
Zawsze na święta robię taki boczek.
1
0 / 0
Zawsze na święta robię taki boczek.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg surowy boczek
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
1 łyżka majeranek
Przygotowanie
1
Boczek natrzeć przyprawami, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrolować boczek, włożyć w siatkę i rękaw do pieczenia. Piec godzinę w nagrzanym piekarniku do 190 stopni. Po tym czasie, rozciąć rękaw, aby boczek się zrumienił.