Rolmopsy z warzywami

m7
Rolmopsy z warzywami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealne jako przekąska.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. cebula

70 dag. filety śledziowe

Przygotowanie


Filet śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc.

Papryki oczyszczamy, kroimy w cienkie paseczki.

Ogórek również kroimy w słupki.

Cebulę obieramy, drobno siekamy.

Następnie na każdym filecie śledziowym układamy po kilka słupków papryki oraz ogórka, układamy odrobinę cebulki i ciasno zwijamy. Roladki spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadły.

Układamy na półmisku, posypujemy cebulką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

288

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły