2

Składniki

8 Sztuk
Filet z matiasów
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
cytryna
6 Sztuk
Ziarna pieprzu
6 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
0.25 Łyżki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obieramy cebule i jabłka, następnie siekamy na kawałki. Mieszamy z pieprzem i gorczycą. Nakładamy na filety, zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami.
  2. Mieszamy sok z cytryn pół na pół z wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy i studzimy.
  3. Na koniec zalewamy marynatą śledzie ułożone w słoju. Marynujemy przez 3 dni.

Opis

Śledzie z jabłkiem

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!