Rolmopsy z jabłkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Rolmopsy z jabłkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973270743.jpeg&w=3840&q=75)
Popularne rolmopsy, czyli marynowane, zwijane filety z matiasów (młodych śledzi). W proponowanej przez nas wersji danie zawiera jabłko. Idealny przepis dla wszystkich fanów śledzi w różnych odsłonach.
2
5 / 1
Popularne rolmopsy, czyli marynowane, zwijane filety z matiasów (młodych śledzi). W proponowanej przez nas wersji danie zawiera jabłko. Idealny przepis dla wszystkich fanów śledzi w różnych odsłonach.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
8 szt. filet z matiasów
2 szt. jabłka
2 szt. cebula
4 szt. cytryna
6 szt. ziarna pieprzu
6 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
0.25 łyżka pieprz
Przygotowanie
Obieramy cebule i jabłka, następnie siekamy na kawałki. Mieszamy z pieprzem i gorczycą. Nakładamy na filety, zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami.
Mieszamy sok z cytryn pół na pół z wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy i studzimy.
Na koniec zalewamy marynatą śledzie ułożone w słoju. Marynujemy przez 3 dni.