2

Składniki

8 Sztuk
Filet z matiasów
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
cytryna
6 Sztuk
Ziarna pieprzu
6 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
0.25 Łyżki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obieramy cebule i jabłka, następnie siekamy na kawałki. Mieszamy z pieprzem i gorczycą. Nakładamy na filety, zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami.
  2. Mieszamy sok z cytryn pół na pół z wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy i studzimy.
  3. Na koniec zalewamy marynatą śledzie ułożone w słoju. Marynujemy przez 3 dni.

Opis

Śledzie z jabłkiem

Podobne przepisy

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!