2

Składniki

8 Sztuk
Filet z matiasów
2 Sztuki
jabłka
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
cytryna
6 Sztuk
Ziarna pieprzu
6 Sztuk
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
0.25 Łyżki
pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Obieramy cebule i jabłka, następnie siekamy na kawałki. Mieszamy z pieprzem i gorczycą. Nakładamy na filety, zwijamy w ruloniki i spinamy wykałaczkami.
  2. Mieszamy sok z cytryn pół na pół z wodą, dodajemy przyprawy, gotujemy i studzimy.
  3. Na koniec zalewamy marynatą śledzie ułożone w słoju. Marynujemy przez 3 dni.

Opis

Śledzie z jabłkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!