Rollsy z kurczakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
KrystynaPacak
![Rollsy z kurczakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1278-1702057556335.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i mało kaloryczna przystawka, prosta w przygotowaniu.
1
0 / 0
Szybka i mało kaloryczna przystawka, prosta w przygotowaniu.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. placki tortilla
40 dag. kapusta pekińska
7 szt. pomidorki koktajlowe
0.50 szt. pierś kurczaka
10 szt. oliwki czarne
0.50 szt. papryka czerwona
2 łyżka oliwa z oliwek
3 plaster mozzarella
1 szczyp. sól, pieprz
5 łyżka ketchup kotlin z piekła rodem extra hot
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w pasy i smażymy na patelni na złocisty kolor.
Kapustę pekińską siekamy, pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę czerwoną kroimy w paski, mozzarellę w kostkę, a czarne oliwki na pół.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy pieprzem, solą i oliwą z oliwek i wykładamy na tortille
Tortille zawijamy i wkładamy do opiekacza (grill) na ok.2 minuty. Można też podgrzać je w mikrofali lub w piekarniku. Jako sos cudownie spisuje się ketchup Kotlin pikantny. Smacznego!