Rollsy z ciasta ryżowego
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Rollsy z ciasta ryżowego](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7258-1702057999504.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz inspiracji na lekkie i orzeźwiające danie? Spróbuj pysznych rollsów z ciasta ryżowego, znanych także jako spring rollsy, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom zdrowych i wegetariańskich potraw. To bezglutenowy i niskokaloryczny posiłek, którego przygotowanie jest banalnie proste. Chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy można podawać w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!
0
0 / 0
Szukasz inspiracji na lekkie i orzeźwiające danie? Spróbuj pysznych rollsów z ciasta ryżowego, znanych także jako spring rollsy, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom zdrowych i wegetariańskich potraw. To bezglutenowy i niskokaloryczny posiłek, którego przygotowanie jest banalnie proste. Chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy można podawać w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szt. marchewka
1 szt. ogórek
1 szt. papryka żółta
1 pęcz. świeża kolendra
20 szt. papier ryżowy
Przygotowanie
Kroimy warzywa: marchewki, ogórka, czerwoną i żółtą paprykę w słupki. Liście kolendry siekamy drobno.
Przygotowujemy deskę zwilżoną wodą, kładziemy na desce arkusz papieru ryżowego. Z obu stron zwilżamy papier ciepłą wodą tak, aby zmiękł.
Na środku dolnej części papieru układamy warzywa — kilka słupków marchewki, ogórka, kilka paseczków papryki, na wierzch układamy kilka liści siekanej kolendry. Boki papieru składamy do środka i zawijamy od dołu roladkę.
Gotowe rollsy podajemy w towarzystwie ulubionego sosu.