Rollsy z ciasta ryżowego
kontakt_1
Szukasz inspiracji na lekkie i orzeźwiające danie? Spróbuj pysznych rollsów z ciasta ryżowego, znanych także jako spring rollsy, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom zdrowych i wegetariańskich potraw. To bezglutenowy i niskokaloryczny posiłek, którego przygotowanie jest banalnie proste. Chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy można podawać w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
129
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szukasz inspiracji na lekkie i orzeźwiające danie? Spróbuj pysznych rollsów z ciasta ryżowego, znanych także jako spring rollsy, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom zdrowych i wegetariańskich potraw. To bezglutenowy i niskokaloryczny posiłek, którego przygotowanie jest banalnie proste. Chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy można podawać w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
2 szt. marchewka
1 szt. ogórek
1 szt. papryka żółta
1 pęcz. świeża kolendra
20 szt. papier ryżowy
Przygotowanie
Kroimy warzywa: marchewki, ogórka, czerwoną i żółtą paprykę w słupki. Liście kolendry siekamy drobno.
Przygotowujemy deskę zwilżoną wodą, kładziemy na desce arkusz papieru ryżowego. Z obu stron zwilżamy papier ciepłą wodą tak, aby zmiękł.
Na środku dolnej części papieru układamy warzywa — kilka słupków marchewki, ogórka, kilka paseczków papryki, na wierzch układamy kilka liści siekanej kolendry. Boki papieru składamy do środka i zawijamy od dołu roladkę.
Gotowe rollsy podajemy w towarzystwie ulubionego sosu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
129
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.