Rollsy z ciasta ryżowego

kontakt_1
Rollsy z ciasta ryżowego

0

0 / 0

Szukasz inspiracji na lekkie i orzeźwiające danie? Spróbuj pysznych rollsów z ciasta ryżowego, znanych także jako spring rollsy, które z pewnością przypadną do gustu wszystkim fanom zdrowych i wegetariańskich potraw. To bezglutenowy i niskokaloryczny posiłek, którego przygotowanie jest banalnie proste. Chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy można podawać w towarzystwie ulubionego sosu. Smacznego!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 szt. marchewka

1 szt. ogórek

1 szt. papryka żółta

1 pęcz. świeża kolendra

20 szt. papier ryżowy

Przygotowanie


1

Kroimy warzywa: marchewki, ogórka, czerwoną i żółtą paprykę w słupki. Liście kolendry siekamy drobno.

2

Przygotowujemy deskę zwilżoną wodą, kładziemy na desce arkusz papieru ryżowego. Z obu stron zwilżamy papier ciepłą wodą tak, aby zmiękł.

3

Na środku dolnej części papieru układamy warzywa — kilka słupków marchewki, ogórka, kilka paseczków papryki, na wierzch układamy kilka liści siekanej kolendry. Boki papieru składamy do środka i zawijamy od dołu roladkę.

4

Gotowe rollsy podajemy w towarzystwie ulubionego sosu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły