Rollsy z chleba tostowego z cynamonem

maspexdigital
Rollsy z chleba tostowego z cynamonem

0

0 / 0

Masz ochotę na słodkie śniadanie lub przekąskę? Mamy coś dla Ciebie! Ten przepis na roladki z cynamonem dosłownie zawróci Ci w głowie. Koniecznie maczaj rollsy w pomarańczowej dżemoladzie.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 łyżka masło

2 łyżecz. cynamon

2 łyżecz. masło klarowane

1 opak. dżemolada pomarańczowa łowicz

Przygotowanie


1

Z chleba odciąć skórkę i rozwałkować. Wierzch posmarować miękkim masłem, posypać cynamonem i zwinąć w rulonik.

2

Rulonik obtoczyć w roztrzepanym jajku i smażyć na rozgrzanym maśle. Jeszcze ciepłe posypać cynamonem.

3

Podawać z Dżemoladą pomarańczową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

161

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły