Rollsy dyniowe
decomorreno
0
5 / 1
Jesteś fanem rollsów cynamonowych na bazie drożdżowego ciasta? Para odświeżyć ten przepis, dodając aromatycznego dyniowego puree!
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
45 mleko roślinne
8 g drożdże suszone
1 łyżka olej roślinny
36 g cukier trzcinowy
0.50 łyżeczka sól
190 g puree z dyni
1 łyżeczka cynamon
75 g cukier brązowy
30 g kakao decomorreno
1 łyżka cynamon
4 łyżka olej kokosowy
190 g mąka pszenna
Przygotowanie
Mleko lekko podgrzej z puree dyniowym, cukrem i olejem. Dodaj wszystkie pozostałe składniki na ciasto i zagnieć gładkie elastyczne ciasto. Włóż do lekko natłuszczonej miski, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 90 minut.
W miseczce wymieszaj cukier, kakao i cynamon. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkuj je na duży prostokąt. Posmaruj rozpuszczonym olejem kokosowym. Posyp mieszanką na nadzienie i zawiń w rulon.
Pokrój na małe bułeczki i układaj w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ponownie ściereczką i odstaw na 15-20 minut.
Włóż blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180℃, piecz przez około 25 minut, aż bułeczki będą rumiane.